Cheesecake cu cafea si jeleu de miere pentru masa de Craciun

Kudika
24 Decembrie 2015

Odata ce invitatii au devorat bunatatile pe care tu le-ai pregatit pentru masa de Craciun, este cazul sa le dai lovitura de gratie cu un desert special.

Advertorial

Reteta pe care ti-o propunem nu este deloc greu de preparat: cheesecake cu cafea si jeleu de miere, celebrul desert anglo-saxon acum intr-o varianta de sarbatoare, cu cafea si mascarpone.

Timp de preparare: 1 ora

Dificultate: medie

Pentru 6 persoane ai nevoie de urmatoarele ingrediente: 100 ml cafea, iar pentru ca prajituta ta sa aiba un gust deosebit iti recomandam sa folosesti capsule de cafea Lavazza de La Fantana, 250 ml mascarpone si 250 ml crema de branza Philadelphia. Lista continua cu: 100 g zahar pudra si 40 g de zahar, 15 ml gelatina, 250 g de biscuiti digestivi, 150 g unt, 200 g miere, 5 g de cafea pudra si 100 ml apa La Fantana.

PREPARARE:

BAZA TORTULUI

Intr-un bol, marunteste cu mana biscuitii. Ei vor fi baza tortului tau. Adauga peste zaharul si cafeaua pudra, apoi topeste complet untul si toarna-l deasupra. Amesteca incet compozitia pana la omogenizare.

PENTRU UMPLUTURA

Intr-un castron mare combina cremele de branza si de mascarpone cu zaharul pudra. Incorporeaza apoi si cafeaua Lavazza.

GELATINA

Inmoaie foile de gelatina in apa rece. Intr-o cratita pune la fiert apa si mierea, apoi adauga si gelatina. Amesteca pana se dizolva complet.

COMPOZITIA

Din biscuitii maruntiti, aranjeaza un strat de aproximativ jumatate de centimetru, intr-o tava cu inel, pe care o lasi la frigider timp de 30 de minute. Pune peste aceasta baza crema de cafea Lavazza. Atentie, lasa o margine de aproximativ un centimetru! Baga din nou, pentru inca o jumatate de ora, compozitia la rece, in frigider. Dupa ce s-a scurs acest timp, toarna un strat de gelatina pe tort, dar ai grija sa nu fie mai gros de jumatate de centimetru si apoi lasa prajitura la rece inca de sase ore.

Chiar inainte sa il servesti, aranjeaza cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu jeleu de miere si cu putina cafea pudra. Nu uita sa pregateste pentru invitatii tai si o ceasca cafea Lavazza.

Sarbatori dulci si fericite!

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: