Setari Cookie-uri

Revelion fara focuri de artificii in toata Capitala

O singura firma a cerut aviz pentru spectacol.

O singura firma a cerut aviz pentru a organiza foc de artificii de Revelion in Capitala, acesta urmand sa poata fi admirat in zona Parcului Titan, unde va avea loc singura petrecere in aer liber in noaptea dintre ani, informeaza Mediafax.

Organizarea de jocuri cu articole pirotehnice profesioniste, din categoriile 3 si 4, este permisa numai in conditiile in care exista acordul primariei si al inspectoratului pentru situatii de urgenta si avizul politiei, informeaza Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, care, anul acesta pentru Revelion, a primit o singura cerere de avizare pentru un astfel de spectacol.

Firma care a cerut aprobarea va organiza joc de artificii la petrecerea de Revelion din Parcul Titan, singura in aer liber de care au parte bucurestenii in acest an. In anii trecuti, marile petreceri de Revelion din Capitala, de la Piata Constitutiei la Romexpo, erau insotite de spectaculoase jocuri de artificii. Aceste petreceri nu mai au loc, dar nici pentru evenimente private nu au mai fost prevazute, se pare, spectacole cu obiecte pirotehnice profesioniste.

Citește și:

Pompierii bucuresteni mai atrag atentia ca folosirea articolelor pirotehnice este interzisa in urmatoarele situatii: intre orele 24.00 si 6.00, cu exceptia perioadelor autorizate, precum si a evenimentelor de interes local, national sau international, in baza aprobarii autoritatilor locale, la o distanta mai mica de 50 de metri de constructiile de locuinte cu pana la patru niveluri si la mai putin de 100 de metri fata de cele cu peste patru niveluri, la o distanta mai mica de 500 m de instalatiile electrice de inalta tensiune, de locurile de depozitare si livrare a combustibililor lichizi sau solizi, de instalatiile de gaze, la o distanta mai mica decat cea prevazuta de reglementarile in vigoare pentru obiectivele chimice si petrochimice ori pentru alte obiective care prezinta pericol de incendiu sau explozie, in locurile in care exista riscul producerii de alunecari de teren, avalanse sau caderi de piatra, pe drumurile publice deschise circulatiei rutiere, pe aleile pietonale si in spatii deschise cu aglomerari de persoane si la o distanta mai mica de 500 m de paduri.

Citește și:

Cetatenii pot folosi, potrivit legii, doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare cu aceasta destinatie (categoria I), cum ar fi: focuri bengale, chibrituri bengale, betisoare bengale, pocnitori de Craciun, jerbe, granule scanteietoare, chibrituri detonante, pocnitori pentru petreceri, serpi, scantei, pocnitori cu confeti si bobite explozive.

Aceste materiale prezinta un nivel foarte scazut al riscului si sunt fabricate pentru a putea fi utilizate inclusiv in spatii restranse sau in interiorul cladirilor cu destinatia de locuinta.

Cu numai doua luni in urma, Capitala a fost zguduita de incendiul din clubul Colectiv, soldat cu 63 de morti, care, potrivit primelor concluzii ale anchetei, a fost declansat de aprinderea buretelui fonoizolant de la artificii care ar fi fost montate necorespunzator si nici nu erau destinate folosirii in interior.

Citește și:

foto prima pagina: dwph, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
31 Decembrie 2015
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.