Setari Cookie-uri

Planta care vindeca 100 de boli. Afla ce poti trata cu ea

Menta, denumita popular ferent, ghinta, minta creata, este cunoscuta si utilizata din timpuri stravechi in medicina traditionala.

Studiile au aratat ca uleiul de menta este destul de eficient in ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil, calmeaza temporar mancarimile cauzate de muscaturile de insecte, dar si eczemele precum si alte leziuni. Ceaiul de menta poate fi folosit ca apa de gura pentru tratamentul aftelor sau pentru reducerea senzatiilor de greata sau varsaturi din timpul sarcinii.

S-a demonstrat ca mentolul este de ajutor in vindecarea infectiilor cauzate de bacterii, ciuperci si virusuri, dar pentru ca sunt disponibile numeroase medicamente antimicrobiene, metonolul nu este, de obicei, prima optiune in tratarea infectiilor grave. Cu toate acestea, capacitatile antibacteriene ale mentolului nu pot fi negate. Numeroase studii au aratat ca vaporii uleiurilor esentiale de menta au capacitatea de a eradica bacteriile responsabile pentru infectiile cu listeria, E.coli, salmonella si altele.

Citește și:

Citeste continuare pe Realitatea.net

foto prima pagina: Juta, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Ianuarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.