Setari Cookie-uri

Sotia mea a divortat de mine pentru ca am lasat farfuriile murdare in chiuveta

Povestea mea: Sotia mea a decis sa se desparta de mine dupa ce am lasat farfuriile murdare in chiuveta.

Este vorba despre mult mai mult decat un bol de cereale murdar.

Sotia mea a divortat de mine pentru ca, uneori, lasam vasele urdare in chiuveta. Da, stiu, pare incredibil ce va spun... ea pare sa fie o persoana nebuna, iar eu o victima a acestei probleme.

Ne place sa aratam cu degetul la alte lucruri pentru a explica motivul pentru care ceva nu merge cum vrem noi. Acest lucru rau s-a intamplat din acea cauza sau dintr-o alta cauza... dar nu din cauza a ceva ce eu am facut.

Uneori lasam paharele folosite langa chiuveta, doar la cativa centimetri de bateria cu apa... Asta nu este o mare greseala pentru mine acum... Nu a fost o greseala uriasa nici cand am fost casatorit... Dar pentru ea a fost.

De fiecare data cand mergea in bucatarie si gasea un pahar langa chiuveta, ea se apropia tot mai mult de gandul de a se muta si de a pune capat casniciei noastre. Doar ca eu inca nu stiam asta. Dar chiar si daca stiam, ma tem ca nu as fi facut absolut nimic pentru a imi schimba comportamentul si probabil ca as fi incercat cu incapatanare sa o fac sa vada lucrurile in felul meu.

Citește și:

Barbatii nu sunt copii... dar de multe ori ne comportam ca ei

Pentru un barbat este esential sa se simta respectat de sotia lui... acesta este scopul vietii noastre. Poate m-am gandit ca sotia mea ar trebui sa ma respecte pentru ca pur si simplu am schimbat juraminte cu ea. Un singur lucru stiu sigur: niciodata nu am incercat sa ii castig respectul prin a pune paharele fix in chiuveta, si nu langa.

Ieri am raspuns la un comentariu in care cineva sugera lucruri pe care sotiile si mamele sa le faca pentru a ii ajuta pe barbati in loc sa dea vina pe ei pentru fiecare problema din casnicie. Dar imi amintesc ca sotia mea a spus de nenumarate ori cat de obositor este pentru ea sa imi reaminteasca de fiecare data ce sa fac.

Intotdeauna ii spuneam: "Daca imi spui ce vrei sa fac, o sa fac cu placere."

Dar ea nu voia sa fie mama mea... ea voia sa fie partenera mea; si voia ca eu sa inteleg de ce are nevoie si sa folosesc toate informatiile pe care le am si capacitatile pe care le detin pentru a gestiona viata noastra.

Citește și:

Ea voia ca eu sa imi dau seama de toate lucrurile care trebuie facute si sa gasesc propria mea metoda de a ma ocupa de ele.

Acum imi amintesc ca parea lipsit de sens ceea ce imi spunea la momentul respectiv.
De aceea cel mai bun lucru pe care un barbat il poate face pentru femeia lui este sa ii spun "Ma ocup eu de asta" si apoi chiar sa se asigure ca face tot ce ii sta in puteri pentru a se ocupa.

Si barbatii pot face lucruri

Barbatii au inventat utilajele grele care pot zbura in aer in siguranta. Barbatii au dovedit ca Pamantul se roteste in jurul Soarelui. Barbatii au creat zgarie nori. Barbatii iau organe de la persoanele decedate si le pun in interiorul persoanelor care traiesc si care au nevoie de acestea... Ceea ce este un lucru incredibil.

Barbatii sunt foarte buni la a face anumite lucruri.

Barbatii sunt perfect capabili de a face o multime de lucruri pentru sotiile lor. Din pacate, noi nu suntem buni la a intelege femeile... nu ne dam seama cum se simt... raspunsurile emotionale ale femeilor difera destul de mult de cele ale barbatilor.

Citește și:

Cateva motive:

- poate ca vreau sa il folosesc din nou;

- nu-mi pasa daca un pahar este asezat langa chiuveta... cu exceptia cazului in care prietenii vin in vizita;

- niciodata nu imi va pasa de un pahar lasat langa chiuveta. Niciodata. Este imposibil. Este ca si cum mi-a cerut sa ma fac interesat de crosetat. Nu vreau sa crosetez lucruri.

Exista doar UN SINGUR MOTIV pentru care ma voi opri sa las paharul langa chiuveta... O lectia pe care am invatat-o mult prea tarziu: PENTRU CA IMI IUBESC SI IMI RESPECT PARTENERA... si acest lucru chiar conteaza pentru ea.

Am inteles ca, atunci cand las un pahar langa chiuveta, pe ea o doare (da, chiar sufera din aceasta cauza) pentru ca simte ca as fi spus: "Nu te respect sau nu iti ascult parerea. Nu vreau sa pun paharul in chiuveta pentru ca stiu ca te vei supara... si nu imi pasa daca te superi."
Dintr-o data, nu este vorba despre un simplu vas murdar.

Citește și:

Acum este un act semnificativ de dragoste si sacrificiu... NU? Patru secunde... Nu pare sa fie ceva atat de dificil de facut.

- Daca iti pasa de ea - pune paharele murdare si vasele in chiuveta (sau in masina de spalat vase);

- Daca o iubesti - strange-ti hainele aruncate pe podea;

- Daca tii la familia voastra - ai grija de copil macar pentru cateva minute astfel incat sa se poata relaxa si ea pentru putin timp;

- Daca vrei sa o vezi fericita - exista un milion de lucruri care spun "TE IUBESC" mai mult decat o fac cuvintele.

Femeia nu vrea sa divorteze de sotul ei pentru ca a lasat paharele murdare langa chiuveta. Ea vrea sa divorteze de el pentru ca el nu o mai iubeste si ea nu mai poate conta pe el ca partener pe tot parcursul vietii. Ea nu poate avea incredere in el. Ea nu se mai poate simti in siguranta cu el. Astfel, ea trebuie sa il paraseasca si sa gaseasca o modalitate de a se descurca singura.

Citește și:

sursa material: yourtango.com

foto prima pagina: pixabay.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.