Setari Cookie-uri

Parintii l-au dat afara din casa, asa ca bunica l-a luat sa il creasca ea. Ce a facut micutul pentru ea?

Un baietel de 10 ani locuia cu bunica lui pentru ca mama si tata l-au dat afara din casa. O poveste reala, de la care toti avem cate ceva de invatat.

De ceva timp, am o persoana care imi aduce un trandafir pe care il pun la costumul meu in fiecare duminica. Mie acum nu mi se mai pare ceva extraordinar. La inceput a fost un gest frumos pe care l-am apreciat, dar a devenit o rutina.

Cu toate acestea, o duminica pe care eu o credeam normala a devenit foarte speciala. In timp ce plecam de la slujba, un baietel s-a apropiat de mine. A venit foarte aproape si mi-a spus: "Domnule, ce veti face cu acest trandafir?". La inceput nu am stiut despre ce este vorba, dar apoi am inteles.

Baiatul a spus: "Daca aveti de gand sa o aruncati, as prefera sa mi-o dati mie.". In acel moment am zambit si, cu bucurie, i-am spus ca poate avea trandafirul. L-am intrebat ce vrea sa faca cu el.

In momentul in care baietelul s-a oprit din povestit, cu greu am putut scoate o vorba. Ochii mei erau plini de lacrimi si am stiut ca acest mic om a atins ceva adanc in sufletul meu. Am scos floarea de la pieptul meu, m-am uitat la copil si i-am spus:

Citește și:

"Fiule, ce mi-ai spus este cel mai frumos lucru pe care l-am auzit vreodata. Dar nu poti avea aceasta floare pentru ca nu este de ajuns. Daca intri si te uiti in biserica, vei vedea un buchet foarte mare de flori. Multi oameni aduc buchete de flori in fiecare saptamana la biserica. Te rog sa iei acele flori pentru bunica ta... ea merita tot ce este mai bun."

El mi-a raspuns:

"Ce zi minunata! Am rugat pentru o floare... dar am primit un buchet urias!"

Cat de des luminezi viata persoanelor dragi cu acte de bunatate? Cat de des cauti metode pentru a aduce zambetul pe buze persoanelor iubite?

Oameni buni, putem face o diferenta in viata celor dragi. Putem face o diferenta in aceasta lume. Nu trebuie sa fim perfecti, bogati, cu studii superiori, sanatosi sau inteligenti. Indiferent de cine esti, unde locuiesti sau cat de sus esti... inca mai poti face o diferenta!

Citește și:

Poveste de pastorul John R. Ramsey, aparuta in cartea Chicken Soup for the Soul de Oscar Wilde.

foto prima pagina: Pikul Noorod, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.