Stii cum sa iti pozitionezi tacamurile pentru ca staff-ul restaurantului sa stie ca ai luat o pauza de la mancat? Sau ca ai terminat si astepti urmatorul fel de mancare?

Iata care sunt regulile pe care orice persoana trebuie sa le stie cand vine vorba de servirea mesei:

1. Nu intarzia niciodata la o intalnire la cina.

Testul elegantei: Stapanesti codul bunelor maniere?

2. Postura este foarte importanta: scaunul aproape de masa, coloana cat mai dreapta, picioarele pe langa scaun, iar coatele in exterior.

3. Cand vine primul fel de mancare pune-ti servetelul pe genunchi. Lasa-l acolo pana cand termini si ultimul fel de mancare, apoi aseaza-l intr-o parte a farfuriei.

4. Asteapta pana ce toti cei prezenti la masa au fost serviti cu mancare; abia apoi poti manca.

5. In cazul in care mancarea este prea fierbinte, las-o sa se raceasca singura.

6. Nu uita cum trebuie sa folosesti tacamurile.

7. In timpul mesei tine tacamurile in mana.

8. Nu iti taia toata mancarea din farfurie; aceasta se taie treptat, pe parcurs ce mananci.

9. Samburele de maslina se scoate din gura cu mana, nu cu furculita.

10. Dupa ce ai terminat de mancat, pastreaza farfuria in locul in care a fost pusa de chelner; nu o indeparta din fata ta.

Ce semnifica modul in care asezam tacamurile?

Reguli de eticheta LA MASA pe care toata lumea trebuie sa le stie 

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: