Setari Cookie-uri

Reguli de aur pentru o manichiura sanatoasa si frumoasa

Vezi care sunt recomandarile specialistului pentru o manichiura perfecta.

Pentru a avea unghii perfecte, frumos colorate, cu forma ideala, de care sa ne bucuram cat mai mult timp, nu este necesar sa apelam doar la indepartarea cuticulei si aplicatul ojei. Cel mai important este sa avem grija de sanatatea unghiilor noastre, respectand cateva reguli clare, iar pentru a ne bucura de o manichiura de efect, care sa atraga priviri, trebuie sa tinem cont si de culoarea care ni se potriveste, in functie de pigmentul pielii.

Tatiana Litvinov, World Nail Champion si trainer international, ne spune de ce trebuie sa tinem cont cu strictete in urmatoarele etape:



Sterilizarea si dezinfectarea ca la carte

“Inainte de a incepe manichiura, mainile tale, dar si ale tehnicianului trebuie curatate cu solutie antiseptica. Instrumentele trebuie sa fie sterilizate si scoase din punga sterila in fata ta, iar in caz de sterilizare la rece, aceasta sa se faca inainte de inceperea procedurii. Cea mai buna si eficienta sterilizare este cea cu sterilizatorul Pupinel, realizata la temperaturi foarte inalte, acest tip fiind folosit si in medicina”, a explicat Tatiana Litvinov, unul dintre cei mai buni tehnicieni de unghii din lume.

Un alt aspect important in ceea ce priveste igiena este setul de pile pe care-l folosim. “Fiecare client sa aiba setul sau de pile, fie ca il ofera tehnicianul, fie ca este al sau personal. Eu mereu cand lucram cu clientii, aveam seturi separate pentru fiecare dintre ei”, a mai mentionat specialistul.

Tehnica manichiurii, curatarea cuticulei

Citește și:

Exista trei tehnici importante de manichiura: manichiura SPA sau europeana, manichiura tehnica si manichiura clasica.

Manichiura SPA: “La manichiura SPA nu se taie nimic, nu se lucreaza cu instrumente metalice, ci doar cu betisoare din lemn de portocal. Excesul de piele uscata se elimina cu solutii speciale si scrub, dupa care se face o terapie cu parafina pentru a hidrata puternic pielea, iar la final se recurge la un masaj al mainilor cu crema hidratanta sau uleiuri. Acest tip de manichiura este recomandat mai ales clientilor care au pielea subtire si sensibila, insa a devenit optiune principala si pentru toti ceilalti”, a explicat tehnicianul.

Manichiura tehnica: in acest caz, curatarea cuticulei se face numai cu ajutorul frezei, ale carei capete sunt din material ceramic sau diamant. “Aveti mare grija cand alegeti acest tip de manichiura, deoarece ea trebuie executata de un specialist care stie sa lucreze cu freza foarte bine, altfel riscati sa va alegeti cu santuri in unghia naturala. Dar daca apelati la un specialist care stie cum sa procedeze, rezultatul o sa va placa garantat”, a mentionat specialistul.

Manichiura clasica: se folosesc intrumente metalice, iar aici trebuie avut grija la sterilizare, iar instrumentele sa fie in stare impecabila, fara coroziuni. “Cuticula nu trebuie taiata chiar la zero, deoarece ea reprezinta o protectie impotriva bacteriilor si a microbilor care pot patrunde in sange. Este perfect in regula sa lasam cuticula 0,5 mm pe placa unghiala, decat sa avem degetele rosii, cu taieturi si inflamate. Vreau, insa, sa mentionez ca, in mai multe tari din Europa, acest timp de manichiura a fost interzis, din cauza riscului de infectare”, a completat Tatiana Litvinov.

Indiferent de ce tip de manichiura alegeti, apelati la profesionisti licentiati, care lucreaza cu produse profesionale, iar salonul lor sa corespunda normelor sanitare.

Alegerea culorii

Citește și:

Culoarea lacului se alege, de cele mai multe ori, in functie de tendinte, insa de putine ori clientii iau in calcul culoarea pielii lor si ce nuante li s-ar potrivi mai exact. “Cei care au pielea alba sunt niste norocosi, deoarece pot alege orice culoare doresc, insa problema intervine la pielea alb-roz, alb-galbena si pielea mai inchisa. Pentru pielea alb-roz, de preferat sa nu se foloseasca culori ce contin prea mult rosu, deoarece pun in evidenta tenta rozalie a pielii, dar nici albastru sau negru, ci sa opteze pentru culori pastelate sau nude. Pentru cei cu pielea alb-galbena recomand culorile reci (albastru, verde, violet), dar si rosu sau negru. Pielea de culoare inchisa se asorteaza bine cu alb, rosu, nude sau orice alta culoare pastelata si calda, mai putin cele foarte intunecate, deoarece vor lasa impresia unor maini cu o piele batrana”, a adaugat Tatiana Litvinov.

Culorile nude, rosu Ferrari si negru sunt cele mai in voga, acestea fiind compatibile cu toate tipurile de piele.

Citește și:

foto prima pagina: Elena Vasilchenko, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
22 Februarie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.