Setari Cookie-uri

Poveste despre viata

O povestioara care poate deveni o lectie de viata pentru multi dintre noi.

A fi om e lucru mare, A fi domn e o-ntamplare.

Exista o poveste despre cum Albert Einstein calatorea prin Uuniversitati pentru a vorbi despre celebra sa teorie a relativitatii. Intr-o zi, in drum spre o Universitate, soferul a spus:

"Domnule Einstein, am auzit discursul dumneavoastra de mai bine de 30 de ori incat pot spune ca l-am invatat cap coada si sunt convins ca l-as putea spune chiar si eu."

"Ei bine, iti ofer sansa asta!" - i-a spus zambind Einstein. "Cei de la Universitatea la care mergem acum nu ma cunosc, asa ca atunci cand vom ajunge acolo iti voi da pelerina mea si te vei introduce ca Albert Einstein. Tu vei fi cel care va tine aceasta lectie." - a continuat acesta.

In sala, soferul a tinut un curs atat de minunat incat nu a facut nicio greseala. Dupa ce a terminat, in timp ce se pregatea de plecare, unul dintre profesori l-a oprit si i-a pus o intrebare foarte dificila. Scopul intrebarii nu era de a acumula cunostinte, ci de a il face de ras pe Einstein.

Citește și:

Asa ca soferul s-a gandit rapid la un raspuns incredibil.

"Raspunsul la aceasta problema este atat de simplu..." - a spus el. "Sunt surprins ca trebuie sa ma intrebati. De fapt, pentru a va arata cat de simplu este, voi cere soferului meu sa vina aici si sa raspunda la intrebare!" - a adaugat barbatul.

Apoi Einstein s-a ridicat in picioare si a dat un raspuns incredibil la intrebarea profesorului.

Morala: Nu conteaza cat de geniu crezi ca esti, exista intotdeauna cineva mult mai inteligent decat tine, indiferent de pozitia pe care o ai.

foto prima pagina: Bokic Bojan, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Februarie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.