Nu ai cum sa spui "Nu" unei astfel de retete... pur si simplu nu ai cum :)

Par deshidratat, aspru si lipsit de stralucire? Am gasit solutia!

Aceasta este probabil cea mai delicioasa reteta pe care o poti prepara cu dovlecei: contine bacon crocant, sos de usturoi si este incredibil de usor de preparat.

Iata ingredientele necesare:

- 4 dovlecei subtiri (recomandat verzi);
- 4-6 felii de bacon;
- 2 linguri de unt;
- 3 catei de usturoi maruntiti;
- 2 lingurite de mustar;
- sare si piper dupa gust;
- cascaval ras (sau alte branzeturi preferate).

Iata cat de simplu se prepara:

- porneste cuptorul la 200 de grade Celsius;
- tapeteaza o tava cu hartie de copt;
- taie baconul cubulete si pune-l in tigaie pentru cateva minute (pana devine crocant); scurge bine uleiul;
- cresteaza dovleceii, insa taie cu atentie astfel incat sa nu ajungi pana jos cu lama cutitului;
- adauga bucatile de bacon printre dovlecei;
- amesteca untul topit cu usturoiul si mustarul, apoi adauga totul peste dovlecei;
- la final presara sare, piper si cascavalul ras;
- baga la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

foto interior si prima pagina: captura Youtube

Uitati de cartofi! Cea mai buna reteta cu dovlecel
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: