Setari Cookie-uri

Ce este, de fapt, deochiul. Singurul descantec care are efect

Ce este deochiul? Este o uitatura ori o vorba care poate vatama un om, copil sau un animal, si este cel mai des fara voia celui ce deoache

Deocheatul se poate face fara rautate, din placerea de a te mira sau de a lauda peste masura, fara nici un gind de a aduce vreun neajuns. Unele persoane au aceasta insusire de cand s-au nascut iar altele au capatat-o de-a lungul vietii, din cauza anumitor imprejurari. Acestea se pot deochea si ele singure atunci cind se arata peste masura de fericite de ele insele.

Cel mai adesea copiii, fetele frumoase, bolnavii, femeile care alapteaza (de aceea nu se lasa sa intre in casa om strain, dupa ce femeia a nascut) precum si mirele si mireasa in ziua nuntii si imediat dupa aceea.

Cum se manifesta deochiul? El are semne sigure si, daca nu le cunosti ori de multe ori nu le iei in seama, boala de deocheat poate fi lunga si uneori chiar foarte grava. Primul semn este iscarea din senin de mari dureri de cap si cascatul incontinuu, desi persoanei respective nu-i este pic de somn. Copiii se aprind la fata, le tiuie urechile si au calduri mari, iar adultii sunt apucati de varsaturi sau le curge sange din nas

Citește și:

Mai mult de jumatate din romani sunt convinsi ca anumite persoane le pot provoca stari de rau doar privindu-i cu admiratie ori cu invidie.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: bikeriderlondon, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
11 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.