Setari Cookie-uri

Casatoria nu este despre fericirea ta

Care este pretul fericirii? Am inteles gresit: Casatoria nu este despre tine.

Te-ai gandit vreodata ca un sandwich ar fi dovada suprema de iubire din partea cuiva?

Nu, nici eu nu credeam acest lucru... pana intr-o zi cand am aflat ca iubitul meu (acum sotul meu), un tanar student sarac, fara niciun ban, pe vremea aia student la facultatea de medicina, a petrecut aproape doua luni mancand sandwich-uri in fiecare zi in scopul de a reduce bugetul sau de cumparaturi alimentare la 10 dolari pe saptamana doar pentru a economisi destui bani pentru a imi cumpara un inel de logodna.

Adevarul este ca mariajul costa.

Cand te gandesti la costul casatoriei, ce iti vine in minte?

Conform unor statistici recente, un cuplu obisnuit cheltuieste 26.444 de dolari pe o nunta. Asta inseamna o multime de bani, dar nu este nimic in comparatie cu costurile reale ale casatoriei. Pentru ca, iti place sau nu, casatoria te va costa mai mult decat vanii. Aceasta va costa mult mai mult... aceasta va costa un pret mult mai mare decat banii cheltuiti pe un inel sau pe nunta sau o o luna de miere... TU ESTI PRETUL CASATORIEI.

Citește și:

Recent, am auzit la tv un barbat casatorit care spunea ca "Nu ar trebui sa fiu cu cineva daca eu nu sunt fericit." Aceasta este o atitudine pe care foarte multi oameni o au... auzind asta am simtit ca vad negru in fata ochilor.

Ce reflectare corecta a societatii in care traim... fiecare persoana crede ca propria fericire este obiectivul principal al vietii... ei bine, dragilor, veti fi dezamagiti.

Casatoria nu este despre fericirea ta... nu este nici despre tine. Casatoria este despre iubire, compromisuri si timp. In casatorie este vorba despre sacrificiu, iertare, fidelitate...

Nu e de mirare ca alegem divortul in locul angajamentului. Pentru ca de multe ori alergam dupa fericirea personala si nu ne intereseaza angajamentul real, dragostea adevarata.

Multi spun ca mariajul te invata mai multe despre altruism decat ai dorit vreodata sa stii. Am constatat cu siguranta ca aceasta fraza este adevarata in relatia cu sotul meu. Pentru ca, in esenta... iubirea adevarata este doar despre sacrificiu... despre oferirea ta in intregime celui de langa tine.

Citește și:

Casatoria este despre posibilitatea de a ierta cand ai fost ranit.

Casatoria este despre a oferi timpul tau, desi acest lucru nu este intotdeauna convenabil.

Casatoria este despre a iti deschide inima chiar daca uneori vrei sa faci un pas inapoi.

Casatoria este despre curatarea bucatariei dupa un weekend lung chiar daca acesta nu este lucrul tau preferat.

Casatoria este despre a alege sa raspunzi cu dragoste decat sa raspunzi cu furie.

Casatoria este despre a sta si a asculta problemele celui de langa tine chiar daca tot ce vrei sa faci este sa mergi la culcare.

Casatoria este depsre a pune nevoile si dorintele altuiva inaintea alor tale.

Casatoria este despre renuntarea la ultima bucatica de tort doar ca partenerul tau sa se poata bucura de ea.

Casatoria este despre stabilirea drepturilor tale pentru a face loc si drepturilor partenerului.

Citește și:

Lista ar putea continua la nesfarsit, dar se termina intotdeauna cu aceeasi formula: TU INAINTEA MEA. NOI INAINTEA MEA.

Traim intr-o lume care dispretuieste partea de sacrificiu a casatoriei si incearca sa il indeparteze din relatii. Ne invata sa ne castigam puterea si controlul intr-o relatie. Ne spun sa facem ceea ce simtim bine si sa nu toleram nimic. Ne pacalesc sa credem ca dragostea este despre a face ceea ce ne face fericiti. Iar in secunda in care ne simtim mai putin fericiti, ne incurajeaza sa ne salvam, sa abandonam nava si sa ne oprim din a investi in aceasta relatie.

Si asta deoarece cu cat oferim mai mult, cu atat devenim mai buni. Dragostea adevarata nu este egoista si intotdeauna te va costa ceva. Aceasta te va costa inima ta, timpul si banii tai. Aceasta te va costa confortul, drepturile si mandria. Aceasta te va costa sa iti dai viata pentru viata altuia. Si numai cei care invata sa moara pentru ei insisi sunt cei care ajung sa experimenteze puterea invierii care vine odata cu ea... invierea in dragostea adevarata, in viata reala si in relatiile cu adevarat important.

Citește și:

sursa material: truelovedates

foto prima pagina: Oleg Baliuk, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
23 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.