Setari Cookie-uri

Cum ingrijesti parul vopsit?

Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmam in saptamanile urmatoare schimbarii look-ului?

material Cosanzene.ro

Ce ar trebui sa faca orice femeie care tocmai si-a vopsit parul pentru a pastra nuanta vie cat mai mult timp si a proteja firele de par astfel incat acestea sa arate tot timpul sanatoase si hidratate?

Care sunt etapele pe care trebuie sa le urmam in saptamanile urmatoare schimbarii look-ului?

De obicei, inceputul primaverii este perioada in care au loc cele mai multe schimbari de look; femeile sunt mult mai indraznete si aleg o schimbare radicala. Iata care sunt cele sase reguli de urmat pentru ca parul sa reziste acestei schimbari.

1. Alege un sampon de calitate

Acesta este timpul potrivit pentru a investi in produse de ingrijire de calitate; sampoanele din comert sunt accesibile, insa multe dintre ele contin ingrediente care dauneaza firului de par. Recomandat este sa incerci produse profesionale; acestea costa putin mai mult, insa investitia merita fiecare banut… iar efectele sunt vizibile inca de la prima utilizare.

Citește și:

2. Foloseste masca in loc de balsam

Inlocuieste balsamul de par cu o masca hidratanta; aplica aceasta masca dupa spalare, las-o sa actioneze timp de minim 10 minute, apoi clateste cu apa cat mai rece; acest truc ajuta la sigilarea cuticulei firului de par.

In cazul in care parul a fost puternic decolorat pentru a ajunge la blond, iti recomandam si o masca de par homemade inainte de spalarea parului; pentru aceasta masca foloseste vitamina A, ulei de ricin, ulei de masline si ulei de cocos. Aplica pe toata lungimea firului de par, evitand radacinile, si lasa sa actioneze timp de cateva ore, apoi continua cu ritualul tau de spalare.

3. Renunta la folosirea prosopului pentru a sterge excesul de par

Prosopul deterioreaza firul de par. In loc sa iti prinzi parul in prosop dupa dus/baie, foloseste un tricou vechi din bumbac si tamponeaza parul pentru a elimina excesul de apa, apoi lasa parul liber pentru a se usca natural.

Citește și:

4. Foloseste fete de perna din matase

Matasea ajuta la reducerea ruperii parului si mentine umezeala in par – daca parul este decolorat, acest truc este necesar deoarece parul blond este deshidratat si are nevoie de multa umiditate.

5. Evita produsele de aranjat parul

Incearca sa eviti folosirea produselor de aranjat parul, de la uscator de par la placa de intins parul si ondulator de par. Caldura pe care acestea o emana in timpul folosirii nu doar ca deterioreaza firul de par, ci si distrug culoarea de par.

6. Foloseste ulei de nuca de cocos

Pentru zilele cu soare puternic, foloseste putin ulei de cocos pe par, insistand in zona varfurilor. Ia un sfert de lingurita de ulei de cocos, pune-l in palma si freaca bine palmele intre ele pentru a il uniformiza, apoi intinde-l pe suprafata parului – acest ulei actioneaza ca un SPF natural si minimizeaza absorbia de clor.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
27 Martie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.