Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba
Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

In Grecia Antica, Socrate era renumit pentru respectul cu care isi trata prietenii. Intr-o zi, o cunostinta s-a intalnit cu marele filosof si i-a spus:

Black Friday 2018: ziua cand se reinnoieste garderoba

"Stii ce tocmai am auzit despre prietenul tau?"

"Stai o clipa!" - a raspuns Socrate. "Inainte de a-mi spune ceva mi-as dori sa facem un mic test. Se numeste Testul Filtrului Triplu." - a daugat el.

Barbatul: "Testul triplu?"

Socrate: "Da, chiar asa. Inainte de a vorbi cu mine despre prietenul meu, eu zic sa ne oprim pentru un moment si sa filtram ceea ce vei spune. De asta il numesc testul filtrului triplu. Primul filtru este ADEVARUL. Esti convins sigur ca ceea ce urmeaza sa imi spui este adevara?"

Barbatul: "Nu. De fapt, doar am auzit despre asta si...."

Socrate: "Bine. Deci, nu stii daca este adevarat sau nu. Acum sa incercam al doilea filtru... FILTRUL BUNATATII. Ceea ce urmeaza sa imi spui despre prietenul meu este ceva bun?"

Barbatul: "Nu, dimpotriva..."

Socrate: "Deci, vrei sa imi spui ceva rau despre el si nici nu stii sigur ca este adevarat. Acum sa trecem si prin ultimul fitru: FILTRUL UTILITATII. Ceea ce vrei sa imi spui despre prietenul meu este de folos pentru mine?"

Barbatul: "Nu, nu chiar..."

Socrate: "Ei bine... daca ceea ce vrei sa imi spui nu este nici adevarat, nici bun, nici macar util... de ce vrei sa imi spui toate astea?"

Lectie:

Putem participa tot timpul la discutii libere pentru a scapa de plictiseala. Insa cand vine vorba despre prietenii tai si oamenii dragi, aceste discutii nu merita oboseala. Evita intotdeauna sa vorbesti despre cei pe care ii iubesti.

sursa material: theholidayspot.com

foto prima pagina 2jenn, Shutterstock.com

Black Friday 2018 la eMAG: ce mașini se vor vinde + alte produse-surpriză!
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: