Setari Cookie-uri

Unde te grabesti?

Da, stiu, viata este scurta. Insa si tu trebuie sa stii asta!

\Mihai s-a uitat cu atentie in bord inainte de a incetini: conducea cu 73 km/h intr-o zona in care limita era de 50 km/h. A patra oara in patru luni. Cum sa fie atat de ghinionist?

Cand automobilul sau a incetinit, barbatul a tras pe dreapta, insa doar partial. A zis sa il lase pe politist sa isi faca griji cu privire la potentialul pericol din tragic. Poate o alta masina ii va "repara" spatele cu o oglinda laterala... se gandea el in timp ce politistul se apropia de el.

Apoi l-a vazut... era Silviu, vecinul lui de scara. Asta era mai grav decat o amenda.

Sarind din masina, el l-a abordat pe om asa cum face de fiecare data cand il vede: "Salut, Silviule, ce mai faci?"

"Ce ciudat sa ne vedem chiar aici." - a continuat el.

Politistul: "Da, cred..."

Soferul: "Am avut cateva zile lungi la birou in ultima vreme. Cred ca am incalcat regulile un pic... dar doar acum. Sotia mea a spus ceva de friptura de porc si cartofi in seara asta. Ma grabeam sa ajung acasa, stii ce vreau sa spun?"

Citește și:

Politistul: "Stiu ce vrei sa spui."

Soferul: "Cu cat m-ai prins?"

Politistul: "70. O sa te rog sa intri in masina!"

Soferul: "Acum, stai putin... am verificat imediat ce am vazut masina de politie. Aveam 60."

Minciuna parea sa vina mai usor cu fiecare bilet.

Politistul: "Te rog, intra in masina."

Ametit, barbatul intra in masina. Cu ochii plecati, el se uita la bord. A uitat sa mai deschida si geamul. Avea un proces verbal de semnat. Politistul scria de zor... Dar, de ce nu i-a cerut permisul de conducere si actele?"

Apoi, ceva i-a atras atentia; dintr-o data, a intors brusc privirea catre stanga. O hartie indoita... In acel moment el a lasat geamul, doar cativa centimetri pentru a primi acea hartie.

"Multumesc" - a spus barbatul, crezand ca trebuie sa plateasca o noua amenda.

Citește și:

Politistul s-a intors si s-a indreptat catre masina lui fara niciun cuvant. In timp ce se uita in oglinda retrovizoare, Mihai a despachetat foaia de hartie. Oare cat il va costa? Stai putin... Ce e asta? O gluma proasta? Nu era o amenda... era un biletel.

El a inceput sa citeasca.

"La un moment dat am avut o fiica... avea sase anisori cand a fost lovita de o masina... ai ghicit; era un sofer care mergea cu viteza. O amenda si trei luni de inchisoare si omul era deja liber. Liber sa isi imbratiseze fiicele. Toate cele trei fiice. Eu am avut doar una si va trebui sa astept pana cand voi muri pentru a o putea imbratisa din nou. De o mie de ori am incercat sa il iert pe acel om. De o mie de ori am crezut ca l-am iertat. Poate ca am facut-o, dar trebuie sa o fac din nou.

Chiar si acum. Roaga-te pentru mine. Si fii atent, te rog... fiul meu este tot ce mi-a mai ramas."

Citește și:

Barbatul a ridicat capul si a vazut cum masina de politie trece fix pe langa el. A urmarit-o cu privirea pana cand a disparut. Dupa 15 minute de condus, el a ajuns acasa... si-a imbratisat sotia si copiii cand i-a vazut...

Morala:

Viata este pretioasa, asa ca trebuie sa avem mare grija cum o petrecem. Acesta este un mesaj foarte important pe care sa il impartasim cu toti cei din jurul nostru.

sursa material: autor necunoscut

foto prima pagina: Jacob Lund, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
19 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.