Setari Cookie-uri

Acest tatic a mers doar cu fiica lui de doi ani in vacanta. Iata ce s-a intamplat

Mama era ocupata cu munca, asa ca acest tatic si-a luat fiica de doi ani si au plecat in vacanta.

La sfarsitul anului trecut am avut putin timp liber in programul meu de lucru. Fiica mea avea cu cateva luni peste doi ani si am observat la ea ca incearca tot mai mult sa cunoasca lumea. Intotdeauna am avut aceasta dorinta de a impartasi experienta si cunostintele mele cu ea si, cel mai bun mod, in opinia mea, nu este de a ii spune, ci de a ii arata lumea.

Am avut opt zile libere, asa ca am cumparat imediat bilete pentru ziua urmatoare; era ajunul Craciunului. Nu am luat-o si pe mami cu noi, ea avea foarte mult de munca si nu putea lipsi de la birou. Asa ca aceasta a devenit o scuza frumoasa pentru o mica aventura pentru tata si fiica.

Regulile erau simple.

Am vrut sa calatorim cat mai lejer, insa bine planificat. Am facut o regula sa rezervam camere cu o zi inainte astfel incat itinerariul sa fie spontan si fluid. Am stat departe de orasele mari, am vrut sa ne petrecem timpul alaturi de oameni din zonele respective. Nu am vrut un traseu turistic obisnuit.

Citește și:

Pe scurt, cred ca a fost una dintre cele mai bune excursii pe care le-am avut in viata mea... si cu sigranta una pe care mi-o voi aminti intreaga viata.

Am mers cu bicicleta de-a lungul coastei de Est a Taiwan-ului, ne-am jucat cu animale la o ferma, am mers pe barcile persarilor, am calatorit cu trenul, am urcat dealuri, ne-am adapostit de furtuna intr-o casuta abandonata...

Iata ce am invatat:

- copiii au metode sofisticate de comunicare; ei sunt mai inteligenti decat credem noi. Am constatat ca era mult mai usor sa comunic cu fiica mea folosind un limbaj pentru adulti, un limbaj rational. Am fost intr-o tara straina si de multe ori amandoi am fost in afara zonelor noastre de confort. Am invatat destul de repede ca suntem o echipa si ca depindem unul de altul pentru sprijin moral.

- sotii si mame, daca doriti ca partenerul dumnevoastra sa inteleaga ce inseamna sa iti cresti copilul, trimiteti-l intr-o excursie cu copilul;

Citește și:

- aceasta calatorie m-a facut sa imi apreciez si mai mult sotia. Inca nu stiu cum reusesc mamele, dar acum inteleg cat de dificil este. Am fost alaturi de fiica mea zi si noapte si pot spune ca nu a fost usor.

- am creat o legatura foarte puternica cu fiica mea.

sursa material: upworthy.com

foto interior si prima pagina: Stefen Chow Photography, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
25 Aprilie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.