Setari Cookie-uri

Povestea care te face sa apreciezi si mai mult ce ai in viata

O poveste scurta cu o lectie de viata pe care toti trebuie sa o stim.

Intr-o zi, un profesor a intrat in clasa si a cerut elevilor sai sa se pregateasca pentru un test surprinza. Ei au asteptat cu nerabdare ca testul sa inceapa; profesorul a inmanat foile cu intrebari, punand chiar el paginile cu scrisul in jos pe fiecare birou. Dupa ce a trecut pe la toti copiii, el a cerut acestora sa intoarca foile si sa inceapa.

Spre surprinderea tuturor, nu era nicio intrebare... doar un punct negru in centrul paginii. Vazand expresia de pe fetele tuturor, le-a spus urmatoarele:

"vreau sa scrieti ce vedeti acolo."

Copiii, extrem de confuzi, au inceput sa rezolve acest test inexplicabil.

La sfarsitul orei, profesorul a strans toate foile cu raspunsuri si a inceput sa citeasca fiecare lucrare cu voce tare, in fata tuturor. Toti au descris un punct negru, incercand sa explice pozitia in mijlocul foii, intensitatea negrului, pixul cu care a fost facut punctul...Dupa ce materialele au fost citite, sala de clasa a devenit tacuta, iar profesorul a inceput sa explice:

Citește și:

"Nu am de gand sa va dau note pentru aceasta lucrare; am vrut doar sa vad ce ganditi. Nimeni nu a scris despre partea alba a hartiei. Toata lumea s-a axat pe punctul negru - si acelasi lucru se intampla si in viata noastra. Avem o hartie alba pentru a observa ce facem bine si pentru a ne bucura de aceste lucruri frumoase, insa ne concentram mereu pe petele intunecate. Viata noastra este un dar dat de la dumnezeu, cu dragoste si grija, in care avem mereu motive de sarbatoare si de a fi fericiti - fiecare zi este magica, oamenii din jurul nostru, locul de munca, traiul frumos, miracolele pe care le vedem in fiecare zi.

Cu toate acestea noi tot insistam sa ne concentram pe aspectele negative - probleme de sanatate care ne deranjeaza, lipsa banilor, relatia complicata cu un membru al familiei, dezamagirea unui prieten...

Petele intunecate sunt foarte mici in comparatie cu tot ce avem in viata noastra, dar ele sunt cele care "polueaza mintea noastra."

Citește și:

Indeparteaza-ti privirea de la punctele negre din viata ta. Bucura-te de fiecare zi ca si cum ar fi ultima, de fiecare moment pe care viata ti-l ofera. Invata sa fii fericit si sa traiesti o viata frumoasa."

foto prima pagina: KonstantinChristian, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.