Setari Cookie-uri

Cand vom intelege ca fericirea este ACUM si AICI?

Nu exista o cale spre fericire. Fericirea este CALEA.

La un moment dat, un barbat a aflat ca intr-un loc strain, undeva foarte departe, exista o flacara care arde fara oprire. El nu a stat foarte mult pe ganduri si a decis sa plece de acasa, sa gaseasca acea flacara si sa aduca o parte din lumina in casa lui.

Pe drum, s-a gandit "Atunci cand voi avea aceasta lumina, voi avea fericire, voi fi implinit si toti oamenii pe care ii iubesc vor fi la fel."

El a calatorit departe, a mers zile intregi si, in cele din urma, a gasit flarara cu care a aprins lumanarea pe care o luase cu el. Pe drumul catre intoarcere a avut o singura grija: "Ca lumanarea sa nu se stinga."

Intr-una din zile, barbatul a intalnit pe drum o persoana care ingheta de frig si voia sa isi faca focul, insa nu avea cu ce sa aprinda lemnele. Omul cu lumanarea a ezitt un moment... lumina luata de el era prea importanta pentru a o folosi pentru ceva obisnuit precum aprinderea unui foc. In ciuda acestor indoieli, el a decis sa ajute... si a facut focul cu flacara lui.

Citește și:

Barbatul si-a continuat apoi drumul lui. Cand a ajuns aproape de casa, o furtuna teribila a inceput. El a incercat sa protejeze lumanarea de ploaie si de vant, insa nu a reusit... lumanarea s-a stins.

A decis sa nu se mai intoarca, drumul era prea lung pentru a il mai face inca o data. Insa avea putere sa se intoarca doar pana la omul pe care il ajutase cu focul... si, cu lumina lui, a putut sa isi lumineze din nou calea.

Atunci a inteles ca daca vrei sa ajungi la fericire, trebuie sa ii ajuti pe ceilalti. Iar ei te vor ajuta pe tine cand vei avea nevoie. Fericirea este acum, trebuie doar sa ne bucuram de ea.

foto prima pagina: Lolostock, Shutterstock.com

Vizionare placuta


Kudika
29 Mai 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.