In ayurveda, medicina traditionala indiana, ghimbirul este un condiment minune, cu statut de medicament. Planta, care creste in Africa, India si sudul Asiei, are efecte spectaculoase pentru sistemul digestiv, proprietati anticancerigene si trateaza cu succes numeroase alte afectiuni.
Ghimbirul contine calciu, fier, magneziu, mangan, potasiu, proteine, carbohidrati, fibre alimentare, seleniu, sodiu, vitaminele C, E si B6.
Iata, asadar, cateva dintre calitatile miraculoase ale ghimbirului!
Elimina oboseala datorita efectului sau puternic energizant
Infuzia de ghimbir are efecte miraculoase atunci cand vine vorba de recapatarea energiei. In plus, infuzia este benefica pentru combaterea starilor de oboseala si de letargie. In plus, ghimbirul are capacitatea de a ridica moralul.
De asemenea, ceaiul de ghimbir este ideal de consumat in timpul iernii, intrucat creste temperatura corpului si te fereste astfel de frig.
Citeste continuarea pe Realitatea.net