Kudika
3 Iunie 2016

Intotdeauna spunem ca nu avem nimic si mereu ne plangem. Aceasta mica povestioara ne va schimba complet viata in bine.

La un moment dat, a existat un baietel de opt anisori care nu avea nici mama si nici tata. El crescuse intr-un orfelinat. Andrei, micutul baiat, isi dorea intotdeauna sa poata zbura precum o pasare. Ii era foarte dificil sa inteleaga de ce nu poate zbura. La gradina zoologica existau pasari mult mai mari decat el... si ele puteau zbura.

8 Secrete pentru a atrage fericirea in viata ta chiar acum

"Eu de ce nu pot fi ca ele?" - se intreba baietelul tot timpul.

Intr-o zi, Andrei a iesit din orfelinat si a mers in cel mai apropiat parc; era doar la cativa pasi de casuta lui. Acolo a vazut un baietel de vreo cinci anisori , care se juca in nisip. Langa copil era un carucior cu rotile. Andrei s-a dus langa el si a inceput sa se joace.

"Nu ai vrea sa zbori ca o pasare?" - a intrebat Andrei.

"Nu... Dar as vrea sa merg si sa alerg ca ceilalti baieti si fete." - a spus trist baiatul.

"Este foarte trist ce spui tu. Crezi ca am putea fi prieteni?" - a spus Andrei.

"Sigur!" - a adaugat cu zambetul pe buze copilul.

Cei doi baietei s-au jucat in nisip timp de cateva ore; au construit castele, au ras si au povestit.

Apoi, tatal baiatului a venit langa scaunul cu rotile pentru a isi lua fiul. Andrei a avut o idee... el i-a soptit barbatului ceva la ureche si, usor emotionat, omul a dat din cap.

Andrei s-a aplecat catre noul lui prieten si i-a spus: "Tu esti singurul meu prieten si imi doresc sa fac ceva pentru a te ajuta sa mergi si sa alergi ca ceilalti baieti si fete. Dar nu pot... insa exista ceva ce pot face pentru tine."

S-a aplecat si l-a rugat pe noul sau prieten sa se urce pe spatele lui, apoi a inceput sa alerge prin iarba... mai repede si mai repede, in timp ce baietelul radea extrem de fericit in spatele lui Andrei.

Tatal copilului a inceput sa planga in timp ce isi urmarea fiul sau fluturandu-si bratele in bataia vantului, imitand o pasare.

"Uite, tati... zbor!" - a spus baietelul.

foto prima pagina: Lapina, Shutterstock

Horoscopul prietenilor: Cel de incredere, cel care te iubeste, cel care tradeaza

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: