Setari Cookie-uri

Povestea care te va face sa iti pretuiesti si mai mult parintii

Tatal meu a murit cu o luna inainte de absolvirea mea. Insa mi-a lasat un cadou pentru o viata intreaga

Ultimii ani au fost foarte dificili pentru mine. Tata a fost foarte bolnav, iar eu am fost nevoita sa am grija de el desi eram foarte aglomerata cu scoala. Nu aveam timp de nimic, insa niciodata nu m-am plans, doar era vorba despre persoana care facuse cele mai multe compromisuri in viata pentru mine.

In ciuda bolii lui grave, intotdeauna a incercat sa ma ajute, insistand sa nu ma deranjez decat daca era necesar.

Astazi a fost festivitatea mea de absolvire si tata nu a mai fost acolo, in sala, alaturi de ceilalti parinti… l-am pierdut luna trecuta. De dimineeata am primit un biletel de la mama mea. Pe el era scrisul tatalui meu. Scria “Felicitari, draga mea.” Imediat mi-au dat lacrimile.

Am deschis biletelul si acolo am gasit un mesaj scurt: “Sub patul meu este o cutiuta neagra in care sunt cateva scrisori pe care le-am facut special pentru tine. Vreau sa imi promiti ca le vei deschide in timp, doar atunci cand vei avea nevoie de ele.”

Citește și:

Nu am mai rezistat si am fugit imediat sa vad despre ce este vorba. In cutiuta erau numeroase plicuri de diferite culori, cu mesaje pe ele: “Deschide cand ai o zi proasta!”, “Deschide cand te certi cu mama ta”, “Deschide cand te casatoresti.”… Si tot asa.

Am deschis scrisoarea pe care scria “Deschide in ziua absolvirii”. Imediat mi-au dat lacrimile, stiam ca nu mai poate fi langa mine, insa se va gandi intotdeauna la fetita lui.

Scrisoarea era insotita si de o fotografie. Era imbracat intr-o camasa alba, foarte slab si cu ochii trasi. Mi-am amintit de momentul in care a facut poza. Chiar el m-a rugat.. era in prima zi de tratament.

“Draga mea, vreau sa stii ca m-ai facut cel mai mandru tata din lume. Ma bucur ca ai ajuns pana aici si sunt convins ca te asteapta un drum frumos in viata. Nu iti sunt alaturi in aceasta zi importanta din viata ta, insa te sustin si te aplaud de sus din ceruri. Tine minte: sufletul meu va fi mereu in preajma ta! Te iubesc, draga mea.”

Citește și:

A fost un moment trist si fericit, in acelasi timp, sa stiu ca tatal meu nu mai este cu mine, insa mi-a lasat aceste scrisori care sa ma ajute in momente importante si chiar banale din viata mea.

Morala: Viata este dura, insa intotdeauna oamenii dragi ne vor fi alaturi de oriunde vor fi.

foto prima pagina: Katya Shut, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
10 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.