Setari Cookie-uri

Povestea care te va ridica atunci cand vei fi la pamant

O pilda frumoasa despre curajul si puterea unui om.

Intr-o noapte de vara, un om dormea in camera lui cand, deodata, camera s-a umplut de lumina si Dumnezeu a aparut. Cand s-a obisnuit cu lumina, barbatul a vazut si un bolovan langa Dumnezeu. In acel moment, Domnul i-a spus ca are treaba cu el, aratand catre stanca de langa el.

"Trebuie sa impingi aceasta piatra uriasa cu toata puterea ta."

Asta a facut acest barbat zi dupa zi... Timp de multi ani, de dimineata pana seara, el a incercat cu toata puterea lui sa impinga acea stanca rece si nemiscata.

In fiecare seara omul se aseza pe patul lui trist, gandindu-se ca munca lui a fost in zahar... Gandurile deveneau tot mai negre, iar el tot mai descurajat de puterea lui: "Nu o voi putea muta niciodata.", "Nici macar nu s-a clintit", "Am impins aceasta roca luni intregi... de ce sa ma omor pentru asta?" isi spunea mai tot timpul. Daca inainte isi spunea ca poate face asta, sarcina devenise acum imposibil de rezolvat. Un esec...

Citește și:

Intr-o zi, el s-a gandit sa vorbeasca cu Dumnezeu: "Doamne, de ce am gandurile astea? Unde gresesc? Pana acum nu am reusit sa mut aceasta stanca nici macar cu un milimetru."

In acel moment, Dumnezeu a aparut in fata lui: "Fiule, ai facut mare lucru. Cand ti-am cerut sa imi servesti, tu ai acceptat. Ti-am spus ca sarcina ta este sa impingi aceasta piatra cu toata puterea ta. Nu ma asteptam sa o muti din loc... Eu am vrut doar sa o imping. Iar acum ai venit la mine fara nicio putere, gandindu-te ca ai esuat. Uita-te la tine, bratele tale sunt puternice si musculoase. Spatele este vanjos si mainile sunt batatorite. Picioarele au devenit masive si grele. In toata aceasta provocare, ai crescut mult, esti un alt om acum.

Da, ai suferit mult incercand sa muti acest bolovan... dar ai devenit mai puternic. Chemarea ta a fost sa fii ascultator. Si ai facut asta foarte bine. Acum, fiule, voi muta roca."

Citește și:

Morala: Exista momente cand ne folosim de tot ce stim pentru a descifra ce vrea Dumnezeu, de fapt, de la noi... Cand tot ce isi doreste EL este doar credinta noastra. Trebuie sa avem incredere si sa il lasam sa ne ghideze in viata. Indiferent de cat de greu ne este, sa nu uitam ca totul este trecator, pana si durerea.

foto prima pagina: Nadino, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
28 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.