Setari Cookie-uri

Cum sa faci inghetata sandwich la tine acasa?

Reteta simpla de inghetata sandwich. Iata cat de usor este sa o faci acasa.

Nimic nu se compara cu o inghetata de casa pe o zi torida de vara. Aceasta reteta duce cel mai bun desert la un alt nivel - inghetata de casa sandwich, o gustare perfecta nu doar pentru copii, ci si pentru cei mari.

Acest desert arata extrem de bine si poate fi servita la o aniversare sau o petrecere. Cu siguranta va veti surprinde invitatii! Si daca v-am convins sa il incercati, iata care sunt ingredientele de care veti avea nevoie:

- 2 foi de aluat de placinta;
- dulceata de capsuni;
- o cana de zahar pudra;
- 3 linguri de lapte;
- colorant alimentar;
- inghetata pe bat.

Cum se prepara:

- se intind cele doua foi de aluat, se taie excesul astfel incat sa obtinem un patrat;

- se taie aluatul in patratele (4 patrate); pe fiecare patrat al unei singure foi de aluat se adauga o lingurita de dulceata de capsuni, apoi se ia cate o sectiune din celalalt aluat pentru a acoperi umplutura (foile de aluat se pot lipi cu putina apa pe margine);

Citește și:

- se baga la cuptor pentru aproximativ 15 minute;

- intr-un bol se amesteca zaharul pudra cu laptele si colorantul alimentar; cand placintele s-au copt, se pun la racit si se adauga glazura peste ele (optional decoram cu bombonele colorate);

- la final se asambleaza sandwich-ul: o placinta, o inghetata pe bat si o alta placinta, apoi se baga la congelator pentru cateva ore.

foto prima pagina: captura video SoFloFood, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.