Setari Cookie-uri

Povestea pe care o vei tine minte toata viata

Cel mai important lucru in viata noastra este familia. cariera nu te asteapta acasa, banii nu iti sterg lacrimile, faima nu te imbratiseaza noaptea.

Doi frati locuiau in ferme invecinate. Intr-o zi, eu s-au certat foarte grav si au decis sa nu mai vorbeasca. Aceasta era prima ruptura grava; totul a inceput cu o discutie care a dus la o mica neintelegere si a crescut intr-un conflict dificil, cu multe cuvinte urate, urmate de saptamani de tacere.

Intr-o dimineata, la usa fratelui mai mare a venit un batran: "Caut de cateva zile bune de munca. Poate ca aveti vreo treaba pentru mine si as putea sa va ajut cu ceva anume." - a spus omul.

Barbatul s-a uitat atent la el, a stat putin pe ganduri si apoi a raspuns: "Sa stii ca am ceva de munca pentru tine. Uita-te peste parau, la ferma de acolo. Aceea este casa fratelui meu mai mic. Pana saptamana trecuta intre noi exista o pajiste, insa el a luat buldozerul, a sapat si a schimbat cursul unui rau pentru a crea acest parau intre noi. Stii ce vreau de la tine? Sa imi construiesti un gard - un gard inalt astfel incat el sa nu mai vada nimic in curtea mea. Maine plec pentru doua saptamani, asa ca in hambar gasesti toate materialele de care ai nevoie."

Citește și:

Batranul a raspuns: "Cred ca inteleg situatia. Voi face tot posibilul sa rezolv aceasta problema."

Omul a lucrat din greu de dimineata pana seara. TImpul a trecut, iar fratele cel mare s-a intors acasa. Cand a ajuns si a vazut ce facuse batranul a ramas fara cuvinte. Nu exista niciun gard... in schimb era un pod care se intindea dintr-o parte a paraului in cealalta.

Apoi l-a vazut pe fratele lui venind cu bratele deschise catre el... "Esti incredibil. Dupa tot ce s-a intamplat si vorbele pe care le-am spus, tu ai construit acest pod." - a spus el.

Cei doi frati s-au intalnit la mijlocul podului si si-au dat mana reciproc.

Morala povestii: In fiecare zi avem doua optiuni: fie construim ziduri inalte in jurul nostru, fie construim poduri. Prima varianta duce la izolare si singuratate, iar cea de-a doua duce la iubire si fericire.

Citește și:

foto prima pagina: Mario Tarello, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
29 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.