Setari Cookie-uri

Oricat de ocupat ai fi, trebuie sa gasesti timp ca sa citesti aceasta pilda

Tu ce oameni tii langa tine? Povestea care te va face sa te gandesti de doua ori inainte de a iti face prieteni.

Un intelept s-a prezentat in fata viitorului rege cu un set de trei papusi mici. Printul, deloc amuzant a intrebat: "Sunt o fata ca sa imi dai papusi?"

Batranul intelept a raspuns: "Acesta este un cadou pentru un viitor rege. Daca te uiti cu atentie, vei vedea o gaura in urechea fiecarei papusi."

Inteleptul i-a dat o bucata de sfoara: "Trece aceasta sfoara prin fiecare papusa." - i-a spus el.

Foarte curios, printul a luat prima papusa si a spus sfoara in ureche. Aceasta a iesit prin cealalta ureche. Neintelegand ce se intampla, s-a uitat la batran pentru a primi o explicatie.

"Aceasta papusa este primul tip de om. Orice i-ai spune, iese prin cealalta ureche. El nu retine niciodata."

Printul a pus sfoara si in a doua papusa. Aceasta a iesit prin gura: "Aceasta papusa este al doilea tip de om. Orice i-ai spune, el spune tuturor. El nu poate tine niciodata un secret."

Citește și:

Printul a pus sfoara si in urechea celei de-a treia papusa. Sirul nu a iesit. Batranul a spus: "Aceasta papusa este al treilea tip de om. Orice ai spune, el nu spune mai departe. Nimic nu iese din gura lui."

"Care este cel mai bun tip de om?" - a intrebat printul.

Inteleptul nu i-a raspuns, insa i-a mai dat o papusa. Atunci cand printul a pus sfoara in ea, acesta a iesit prin cealalta ureche.

"Fa-o din noua." - a spus inteleptul.

Printul a repetat procesul. De data aceasta firul a iesit din gura. A scos firul si l-a pus din nou in ureche, insa nu a mai iesit deloc.

"Aceasta papusa este cel mai bun tip de om. Pentru a fi demn de incredere, un om trebuie sa stie cand sa asculte, cand sa ramana tacut si cand sa vorbeasca."

foto prima pagina: Dark Moon Pictures, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
30 Iunie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.