Setari Cookie-uri

Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des

Cand ai fost ultima data cu adevarat fericit?

Am ajuns sa avem cladiri mai mari si suflete mai mici... autostrazi mai largi, dar puncte de vedere mai inguste. Cheltuim mai mult, dar avem mai putin. Cumparam mai mult, dar ne bucuram foarte putin. Avem case mai mari, dar familii mai mici. Avem mai multe facilitati, dar mai putin timp liber. Avem mai multe diplome, dar mai putina rabdare. Mai multi experti si mai multe probleme. Mai multe medicamente, dar mai putina sanatate.

Consumam mai mult alcool, fumam mai mult, cheltuim mai mult... radem mai putin, conducem mai repede, ne suparam mai repede, suntem mai obositi, citim mai putin, ne uitam prea mult la televizor si ne rugam mai rar. Ne-am multiplicat averile, dar am redus valorile.

Vorbim prea mult, iubim prea rar si uram prea des.

Am invatat cum sa traim, dar nu am invatat cum sa fim fericiti. Am adaugat ani la viata, nu viata anilor. Noi am ajuns pana la luna si inapoi, dar avem probleme in a traversa strada pentru a ne cunoaste noiul vecin. Am cucerit spatiul cosmic, dar nu si spatiul interior.

Citește și:

Am facut lucruri mai mari, dar lucrurile mai bune. Am curatat aerul, dar am poluat sufletul. Scriem mai mult, dar invatam mai putin. Planuim mai multe, dar realizam mai putine. Am invatat sa ne grabim, dar nu sa asteptam. Am construit mai multe calculatoare pentru a detine mai multa informatie, dar comunicam din ce in ce mai putin.

Acestea sunt vremurile fast-food-urilor si digestiei lente; oameni mari si caracter mic. Profituri rapide si relatii superficiale. Acestea sunt zile cu multe venituri, dar si multe divorturi. Case mai frumoase, dar familii destramate. Acestea sunt zile de excursii rapide si pastile care ofera tot ce ne dorim, de la bucuri la liniste la durere si dependenta.

Acestea sunt zile in care exista mult spectacol pe fereastra, insa nimic in interior.

Incercati sa va faceti timp pentru a petrece momente frumoase alaturi de cei dragi pentru ca ei nu vor fi voi pentru totdeauna. Amintiti-va sa spuneti un cuvant bun unei persoane care cauta ajutor. Nu uitati sa pretuiti fiecare clipa cu persoana iubita pentru ca, intr-o zi, acea persoana nu va mai fi langa tine.

Citește și:

Invatati sa va faceti timp sa iubiti, sa va deschideti sufletul, sa impartasiti sentimentele voastre.

Si... nu uitati niciodata: VIATA NU SE MASOARA IN NUMARUL RESPIRATIILOR, CI IN MOMENTELE CARE NE TAIE RESPIRATIA.

inspiratie material: Octavian Paler

foto prima pagina: Kristina Stasiuliene, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
1 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.