Setari Cookie-uri

Cum avem grija de parul nostru pe timpul verii?

Sfaturi eficiente pentru ingrijirea parului pe timpul verii.

sursa material: Cosanzene.ro

Iubim la nebunie vara. Zile lungi si calduroase, nopti relaxante la terase, weekenduri care ne gasesc departe de casa zambind, iubind, traind... Da, este imposibil sa nu iti placa acest anotimp.

Insa toate aceste bucurii au si un pret pe care, daca ingaduim, parul nostru se incumeta sa il plateasca. Razele puternice ale soarelui, vantul, apa din piscina sau a marii, toti acesti factori au tendinta de a perturba echilibrul natural al firului de par. De aceea noi trebuie sa oferim o ingrijire speciala parului nostru in perioada verii.

Iata care sunt sfaturile noastre pentru a avea un par sanatos, matasos si stralucitor chiar si la +35 de grade Celsius.

1. Fereste-te de razele UV. Razele UV sunt principalul inamic nu doar al pielii noastre, ci si al parului. Prea mult soare deterioreaza parul, facandu-l uscat, fragil si lipsit de stralucire. Pe langa produsele de ingrijire (spray-uri cu protectie UV), cea mai buna protectie solara pentru parul nostru este palaria.

Citește și:

2. Renunta la cozile, impletiturile si cocurile stranse. Lasa parul sa respire, asa ca incearca sa il tii intr-o coafura lejera (macar pe timpul verii).

3. Evita spalarea parului prea des in aceasta perioada. Parul are nevoie de uleiuri esentiale pentru a fi hidratat. Pentru sampon, alege un produs dedicat tipului tau de par.

4. Lasa-l sa se usuce natural si, pe cat posibil, evita folosirea placii de par si a ondulatorului.

5. Fa-ti o masca cu avocado. Amesteca suc de aloe vera, un avocado si o lingurita de miere. Aplica pe toata lungimea firului de par, insistand in zona varfurilor, apoi lasa sa actioneze pentru 30 de minute. Spala parul cu sampon si nu uita de balsam.

5. Dupa ce ai folosit crema de protectie solara pe corp, treci cu mainile si prin par astfel incat crema sa patrunda si in firul de par.

6. O "clatire" cu ulei cald este foarte buna in perioada calda. Dupa samponare, incalzeste orice ulei natural (de nuca de cocos, de migdale, de masline) si aplica-l pe intreaga lungime a firului de par, de la varfuri catre radacina. Parul se va simti mai moale si mai matasos instantaneu (o singura lingurita de ulei este suficienta).

Citește și:

7. Nu peria parul, in schimb foloseste un pieptene cu dinti rari. Acesta este mai putin daunator daca vrei sa iti descurci parul.

8. Taie varfurile arse. Un par sanatos este un par ingrijit.

9. Daca iti place sa mergi la piscina, fa un dus pe par inainte de a intra in apa. Astfel firele de par vor absorbi mai putin clor.

10. Parul tau este o reflectie a stilului de viata adoptat. De aceea, iti recomandam sa incerci o dieta echilibrata si sanatoasa (fructele si legumele sunt din belsug in aceasta perioada, profita de ele).

11. Stresul este unul dintre factorii principali ai caderii parului. Nu lasa ca problemele de zi cu zi sa te apese. Fii zen, fii fericita!

12. Schimba-ti asternuturile. Opteaza pentru fete de perna din bumbac natural, care este foarte delicat cu parul tau.

13. In cazul in care ai parul vopsit, foloseste tratamente cu keratina pentru ca nuanta sa reziste in timp. Acestea actioneaza precum un scut protector si, in acelasi timp, fac parul sa fie mult mai usor de aranjat.

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
9 Iulie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.