Setari Cookie-uri

Ce ar fi viata daca nu am avea curajul sa riscam ceva?

Este nevoie de curaj pentru a reusi in viata. Aceasta poveste ne demonstreaza asta.

A fost odata un taran inteligent, foarte descurcaret, ale carui trucuri ajungeau cunoscute in intregul sat. Cea mai buna poveste despre el este despre ziua in care diavolul i-a facut o vizita si el a reusit sa il pacaleasca.

Intr-o zi, taranul muncea la camp cand, dintr-o data, in indepartare, a vazut o gramada de carbuni din care iesea fum. Extrem de curios, el a mers pana acolo... iar in acel moment, din carbuni a aparut un diavol mic si negru.

Taranul: "Ce faci aici? Doar nu stai pe o comoara?"
Diavolul: "Ba da... cum ai ghicit? Aici se afla o comoara care contine mai mult aur si argint decat ai vazut vreodata in viata ta!"
Taranul: "Comoara se afla pe campul meu, asa ca imi apartine."
Diavolul: "Bine... este a ta daca timp de doi ani imi dai jumatate din recolta pe care o obtii. Aur si argint am o gramada, dar poftesc roadele pamantului tau."

Citește și:

Taranul a acceptat imediat spunand: "Bine, fie... dar ca sa nu ne certam, hai sa ne intelegem de acum: tot ce creste in pamant va fi jumatatea mea, iar tot ce creste la suprafata va fi jumatatea ta."

Diavolul a fost foarte multumit si a acceptat imediat.

Insa, taranul inteligent avea un plan foarte maret. In acel an el a plantat sfecla. Cand a venit timpul recoltarii, diavolul si-a facut aparitia si a vrut sa isi ia recolta... dar nu a gasit nimic, ci doar cateva frunze vestejite, in timp ce taranul era fericit de tot ce stransese.

"De data asta ai reusit sa te joci cu mintea mea. Dar nu se va intampla din nou. Data viitoare ce creste deasupra solului va fi jumatatea ta, iar ce se afla in pamant va fi jumatatea mea." - a spus diavolul.

Taranul, cu un zambet pe fata: "Bine, fie!". Asa ca el a arat terenul si a semnat din nou... insa de data aceasta nu a mai pus sfecla, ci grau.

Citește și:

Cand lanul de grau s-a ingalbenit, fiind gata de cules, taranul a intrat in el si a secerat toata recolta. Diavolul si-a facut din nou aparitia.

Diavolul: "Dar unde duci tu toata recolta?"
Taranul: "Acasa, in pod."
Diavolul: "Si mie ce mi-ai lasat?"
Taranul: "Tot ce este sub pamant, asa cum ai cerut!"

Diavolul si-a dat seama ca a fost din nou pacalit, s-a inrosit de manie si, printr-o crapatura, a alunecat in adancul pamantului, pana in fundul iadului.

Si asa a ramas taranul si cu recolta, ci cu comoara.

foto prima pagina: llucky78, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
14 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.