Setari Cookie-uri

Nu iti ascunde inima

Nu traiti cu ochii inchisi si nu va ascundeti inimile in cel mai indepartat colt al pieptului.

Am primit aceasta povestioara de la o cititoare Kudika. Ni s-a parut o adevarata lectie de viata, asa ca am zis sa o impartasim cu voi.

Se spune ca a fost odata o inima micuta, care nu stia ce inseamna fericirea. Intreaga ei viata fusese trista. Nu era iubita de nicio alta nimioara si nimeni nu o facuse vreodata sa isi dubleze bataile de emotie si fericire.

Inimioara statea cuminte in pieptul care o adapostea si astepta in tacere sa fie zarita de o alta inima dornica sa simta fluturi in stomac.

Insa timpul trecea nemilos, anii se duceau ca vantul, iar ea simtea tot mai mult ca devenea din ce in ce mai singura pe aceasta lume. Nici macar nu mai deschidea ochii pentru a privi in jurul ei. Ajunsese sa renunte sa mai creada ca ar exista cineva care sa insufleteasca.

Insa, intr-o zi, cand soarele inrosise cerul in timp ce apunea maiestuos, micuta inimioara se plimba tare abatuta pe marginea unui lac. Ochii ei erau inchisi si inlacrimati... nici macar frumusetea culorilor pictate de toamna nu o puteau face sa se mai bucure.

Citește și:

Statea amortita si ascunsa in pieptul persoanei care o detinea.

"Tic-tac... tic-tac.." a auzit ea.

La inceput a crezut ca i se pare. Apoi a auzit din nou... A deschis ochii si a privit mirata in jur. O alta inima pulsa fericita pe banca de langa ea.

Era o inimioara incredibil de frumoasa si chiar batea la unison cu ea. Mica inimioara simtea ceva ce nu mai simtise pana acum... fericirea a cuprins-o, facand-o sa tremure de emotie, iar ritmul ei s-a sincronizat perfect cu cel al inimii de alaturi. In fiecare dintre cele patru camarute ale ei s-au nascut mii si mii de fluturi care o mangaiau cu aripioarele lor sidefate.

Din ziua aceea, micutele inimioare au ramas impreuna ani si ani.. pana la ultima lor bataie, iubindu-se ca in prima zi.

Morala: Nu traiti cu ochii inchisi si nu va ascundeti inimile in cel mai indepartat colt al pieptului. Pastrati-le frumoase si calde pentru ca nu stiti cine le va calca pragul si nu va mai dori sa plece niciodata de acolo.

Citește și:

Dragilor, sa aveti inimi fericite!

foto prima pagina: ChameleonsEye, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
12 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.