Setari Cookie-uri

Ofera din putinul tau celor care au cu adevarat nevoie

Cum fiica mea de 6 ani m-a invatat ce inseamna sa dai din putinul tau celor aflati in nevoie?

Dupa ce am iesit din magazin, fiica mea a facut ceva care m-a facut sa imi schimb complet parerea despre oameni si, mai ales, despre ea, doar un copil. Un barbat statea in coltul strazii cu capul plecat spre pamant.

Langa el avea un rucsac mare si imediat am inteles ca nu are casa.

"Mami, de ce sta acolo? Are vreo problema?" - m-a intrebat ea foarte curioasa.

"Cred ca da. Nu sunt, totusi sigura. Poate ca ca este doar trist." - am raspuns dupa ce am vazut cum isi sterge lacrimile de pe obraji.

"Poate ca ii este cald si sete." - a raspuns ea si imediat a facut cativa pasi in directia lui. Fara sa mai spun nimic, am urmat-o.

"Buna, domnule. Ce zi fericita, astazi nu mai ploua. Iti este cald? De ce nu te duci acasa? Strada asta este foarte murdara, nu ai voie sa stai in fund pentru ca iti murdaresti hainele."

Citește și:

El s-a uitat atent la fiica mea si a spus: "Nu am casa, dar voi fi bine."

Micuta s-a uitat la el cu cea mai trista fata si a continuat: "Asta inseamna ca esti un om al strazii. Deci nu ai nimic de mancare pentru ca nu ai frigider."

Atunci a scos cativa banuti din poseta ei si i-a dat sticla de apa pe care o avea in mana si a spus: "Uite, putina apam poate ai nevoie. Te rog, du-te si cumpara-ti ceva de mancare, m-ar face foarte fericita. Mie imi place McDonalds, ar trebui sa mergi acolo."

In acel moment, pe fata barbatului a aparut un mare zambet. Ochii i s-au umplut de lacrimi. Mai mult, doi oameni aflati in trecere au fost martori la acest moment incredibil si au oferit si ei putini bani. Am avut o scurta conversatie, barbatul tocmai ce isi pierduse sotia, iar rulota in care statea arsese in totalitate. Mi-a parut rau pentru el.

Citește și:

Si m-am bucurat cand mi-am dat seama ca fiica mea, un pui de om de doar sase ani, are o inima atat de mare. MINUNAT. Copiii nu vad nicio diferenta intre oameni si asa ar trebui sa fie si cu noi adultii. Ar trebui sa ne ajutam mai mult si sa oferim din putinul nostru si celor care au nevoie.

Copiii sunt viitorul nostru... iar acest lucru este adevarat. Asta imi da o speranta gandindu-ma ca ei vor putea schimba aceasta lume rea.

sursa material si foto prima pagina: kenyatta.lewis, Facebook

Vizionare placuta


Kudika
19 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.