Setari Cookie-uri

Nu trebuie sa te casatoresti pentru a fi fericit!

Cine a spus ca trebuie sa fii casatorit pentru a fi fericit a mintit.

Urmatorul articol a fost scris de Brooke Hampton, scriitoare, femeie de afaceri si mama din Texas pentru BrightSide. Unele persoane se vor regasi in acest material deoarece chiar ofera un punct de vedere la care pana acum nu ne-am gandit… asadar, va las mai jos cu articolul.

Eu nu sunt o mare fana a casatoriei

Cred ca mariajul are nevoie de visatori talentati si creativi, capabili sa creeze schimbari reale si sa le puna in interiorul acestei instutii numita casatorie, unde ei vor petrece majoritatea timpului canalizandu-si emotiile, sentimentele si energia incercand sa fie buni cetateni si sa traiasca fericiti pana la adanci batraneti.

Casatorie perfecta? Familie perfecta? Aceasta iluzie a fost plasata cu mult succes in capul nostru, casatoria avand puterea de a ne face sa credem ca avem dreptul de proprietate asupra unui alt suflet doar pentru ca am spus: “Da, accept”, am primit inelul de logodna si am semnat un contract care spune ca suntem impreuna la bine si la rau.

Citește și:

Una dintre cele mai mari deceptii in care putem cadea victime este minciuna ca ar trebui sa avem nevoie de altcineva in viata noastra pentru a fi fericiti. Noi suntem crescuti invatand sa asteptam barbatul sau femeia cu care sa inceapa viata noastra si sa fim cu adevarat intregi.

Locuiesc cu acelasi barbat timp de 15 ani si chiar ne intelegem foarte bine, ne respectam si ne bucuram de fiecare moment impreuna. Cred ca relatia noastra foarte buna se datoreaza faptului ca fiecare are viata lui, job-ul lui, prietenii lui si impreuna ne ajutam pentru a ne atinge obiectivele individuale. Suntem atat de incredibil de diferiti, insa niciunul dintre noi nu lupta pentru a il schimba pe celalalt. Am crescut sa ne respectam si sa ne apreciem reciproc asa cum suntem. Nu avem nevoie unul de altul. Ne bucuram unul de altul, dar nu avem nevoie… exista o mare diferenta. Cea mai neromantica fraza din lume este “Tu ma completezi”… practic, ma face sa tip cand o aud la nunti. Eu vreau sa fiu o persoana intreaga si singura, nu am nevoie de cineva pentru a fi completa.

Citește și:

Sfatul meu? Invarteste-te singura pana cand esti in perfecta armonie cu propria persoana si esti capabila sa creezi singura propria magie. Apoi, daca poti, atrage pe cineva care se poate roti de-a lungul razei tale… rezultatul? Doua suflete frumoase care se rotesc separat dar intr-o armonie perfecta… acolo este magia adevarata.

Dar… ce se intampla cu copiii?

Nu cred ca toti suntem meniti sa avem copii, insa presiunea creata de cultura noastra de a avea o familie este incredibila. Acestea fiind spuse, odata ce decizia de a avea copii este facuta… atunci da, este benefic pentru binele lor sa gasesti un partener dispus sa te ajute sa le oferi cea mai buna viata posibila.

Asta nu inseamna ca ambii parinti trebuie sa locuiasca ina ceeasi casa, ci sa se angajeze sa colaboreze in mod pasnic pentru a se asigura ca micutii primesc sprijinul de care au nevoie pentru a ajunge oameni sanatosi, increzatori si stabili emotional.

Citește și:

In cazul in care te casatoresti… pentru ca asta este ceea ce iti doresti.. este MINUNAT! Doar asigura-te ca iti mentii asteptarile realiste, ca esti in continuare deschisa sa sincera cu privire la modul in care te simti. Este nesanatos pentru oricine sa fie intr-o relatie pe termen lung nepotrivita, sa fie prins in capcana si sa se simta mizerabil. Acesta este unul dintre putinele motive pentru care avem atat de multe traume legate de relatiile din viata noastra, relatii ce nu au durat… mama, tata, prima iubire… toate acestea pentru ca am avut aceasta imagine de basm despre cum arata dragostea si cand vedem si partea urata a ei avem inimile zdrobite.

Nu te casatori cu sufletul tau pereche!

Billy, partenerul meu, este un prieten bun (de fapt, este cel mai bun prieten al meu). El este omul care crede ca sunt minunata, uimitoare si incredibil de frumoasa. El este cel care intotdeauna este dispus sa ma ajute, sa ma sprijine… el este totul meu. El este cel mai incredibil tata si cel mai bun partener. Suntem perfecti unul pentru altul in multe feluri. Noi aducem in aceasta relatie cele mai bune parti ale fiecaruia. Nu suntem dependenti unul de celalalt si putem sa stam si singuri chiar daca preferam sa fim impreuna.

Citește și:

Aceasta relatie este frumoasa si usoara. Billy este dulce, rabdator… de-a dreptul minunat si il iubesc, dar nu este sufletul meu pereche intr-o forma mistica, veche… Impreuna formam o uniune perfecta si unica.

Ce este un suflet pereche? Exista asa ceva? Fiecare dintre noi va raspunde la aceste intrebari in mod diferit in functie de viata lui si de modul in care gandeste. Eu, personal, cred ca sufletele pereche sunt oamenii cu care ne-am conectat inca de la inceputul vietii noastre. Sufletul nostru pereche nu trebuie sa fie partenerii nostri. Cred ca este foarte important ca noi sa intelegem acest lucru. Incercam sa luptam cu intelegerea relatiilor profunde care nu sunt sexuale sau uniuni care nu sunt romantice, insa au un scop mai mare. Orife conexiune profunda intre doi oameni este menita sa fie romantica? Nici vorba! Exista tot felul de conexiuni in aceasta viata.

Citește și:

Eu cred ca exista suflete pereche si ele vor aparea in fiecare viata atunci cand ai nevoie de ele. Vin sa te impinga, sa te provoace, sa te ajute sa te ridici, sa te trezesti si sa te faca sa mergi mai departe. Sincer, nu trebuie sa te casatoresti cu acea persoana pentru ca atunci vei fi prins in crearea casatoriei ideale (indiferent de ce inseamna asta) si vei uita de ce sufletele voastre au fost aduse impreuna inca de la inceput. Vei uita prea usor ca datoria voastra este de a va ajuta reciproc sa crestesti, sa evoluati.

Acea idee ca o persoana trebuie sa satisfaca nevoile noastre ne pregateste pentru dezamagire si probleme in dragoste. In schimb, de ce sa nu ne uitam mai atent la ce ne dorim cu adevarat de la o relatie si cum putem face ca acea relatie sa existe?

Stiu, nu sunt experta in toate astea si nici nu m-am dat a fi o experta. Stiu un singur lucru: ceea ce fac eu functioneaza. Cate cupluri fericite cunoasteti? Bine… hai sa va intreb altfel: Cate cupluri cunoasteti care sunt impreuna de mai mult timp, au copii si sunt fericiti? Nu, nu vreau sa fie multumiti cu viata lor, vreau doar sa fie cu adevarat fericiti. Nu va face sa va intrebati unde este problema?

Citește și:

Toti cautam acea dragoste nebuna, salbatica, intensa a vietii noastre si ramanem cu acea persoana pana cand moartea ne desparte. Poate, doar poate, ar trebui sa cautam cu totul altceva.

Hai sa fim diferiti. Hai sa incercam sa intelegem ce inseamna cu adevarat sa fii parinte, sa iubesti, sa ai prieteni, sa fii legat de oameni, sa te casatoresti. Hai sa nu mai vedem casnicia precum ceva de basm (pentru ca nu este)… hai sa ne ascultam sufletul si sa incercam sa intelegem ce ne dorim cu adevarat.

foto prima pagina: PKpix, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
26 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.