Setari Cookie-uri

Nu arunca cojile de ceapa! Iata ce efect miraculos au asupra sanatatii

Ca ceapa este un exceptional aliment-medicament e un lucru stiut de toata lumea. Efecte terapeutice extraordinare au insa si cojile ei. Din cercetarile realizate la Institutul de chimie bioorganica din Rusia putem afla ce componenta bogata in elemente curative are produsul acesta sortit aruncarii.

Infuzia preparata din acestea amelioreaza tusea, protejeaza tractul urinar si intaresc imunitatea. In popor, cojile de ceapa erau folosite ca vopsea naturala pentru colorat lana. Acestea se fierbeau cu otet, iar in solutia obtinuta se inmuiau tesaturile pentru a le conferi o culoare roscata sau maronie. Ceaiul din coji de ceapa a fost utilizat si pentru colorarea parului.

Intrebuintarea lor nu se opreste insa aici. Infuzia din coji de ceapa are multiple virtuti terapeutice, avand printre altele puterniceproprietati tonice, diuretice, antimicrobiene si antispasmotice.

Am selectat cateva dintre principalele remedii din coji de ceapa, care se bucura de mare succes mai ales in traditia popoarelor slave.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Yogibehr, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.