Setari Cookie-uri

Cat de grea este viata ta?

O scurta poveste cu o morala pe care toti ar trebui sa ne-o reamintim in fiecare dimineata.

Un barbat vindea portocale pe marginea drumului. Omul nu mersese la scoala, asa ca niciodata nu invatase sa citeasca. El nu citea ziarele si nu era la curent cu ce se intampla in lumea intreaga.

Langa taraba lui de fructe, barbatul a pus niste semne mari si intreaga zi lauda aroma marfurilor sale. Toata lumea cumpara de la el si omul castiga multi bani. Cu banii pe care i-a strans, el a cumparat mai multe semne pe care le-a pus prin tot satul pentru a isi promova produsele.

Afacerea lui era in continuare in crestere pana intr-o zi, cand fiul sau, un tanar educat care studiase la o facultate importanta, s-a intors acasa pentru a isi vizita parintii.

"Tata, nu stii ca lumea trece prin vremuri foarte grele? Economia tarii este intr-o stare ingrozitoare!" - i-a spus fiul.

Ingrijorat de acest lucru, barbatul a redus numarul de semne si a inceput sa vanda fructe de calitate inferioara deoarece erau mai ieftine. Vanzarile au scazut imediat.

Citește și:

Atunci el s-a gandit: "Fiul meu are dreptate. Vremurile chiar sunt foarte grele."

Nu lasa pe nimeni sa iti dicteze viata sau sa iti dea sfaturi; lasa-te condus de intuitie si ai incredere in tine. Alegerile iti apartin in totalitate si, in plus, tu esti singurul care stie cum sa isi traiasca viata.

sursa material: Paulo Coelho

foto prima pagina: Unsplash

Vizionare placuta


Kudika
30 Iulie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.