Setari Cookie-uri

Cea mai frumoasa pilda despre viata. Citeste-o si tu

O scurta poveste minunata din care toti avem cate ceva de invatat.

Un baietel intra in bucatarie si vede ca bunica lui scrie o scrisoare. Foarte curios, micutul il intreaba: "Scrii o poveste care ni s-a intamplat noua? Sau scrii o poveste despre mine?"

Bunica se opreste din scris, zambeste cu ochi calzi si ii raspunde nepotului: "Este adevarat, scriu o poveste despre tine. Dar, mai important decat cuvintele pe care le astern este creionul cu care scriu. Cand vei fi mare mi-ar placea sa fii ca el."

Intrigat, baiatul se uita la creion. Nu pare foarte special: "Dar este la fel ca toate creioanele pe care le-am vazut in viata mea." - a raspuns copilul.

Bunica: "Asta depinde de felul in care privesti lucrurile. Exista cinci calitati la creion pe care, daca reusim sa le mentina, o persoana va fi intotdeauna fericita si va trai in buna pace cu lumea.

Prima calitate: Poti sa faci lucruri mari, dar sa nu uiti niciodata ca exista o mana care iti ghideaza pasii. Pe aceasta mana o numim Dumnezeu si el ne conduce mereu conform dorintei lui.

Citește și:

A doua calitate: Din cand in cand, trebuie sa ma opresc din scris si sa folosesc ascutitoarea. Asta inseamna un pic de suferinta pentru creion dar, dupa ce il ascut, el va fi mult mai bun. Asadar, trebuie sa stii sa suporti unele dureri pentru ca ele te vor face mai bun.

A treia calitate: Creionul imi da voie sa folosesc guma pentru a sterge in cazul in care gresesc. Trebuie sa intelegi si tu ca a corecta un lucru nu inseamna neaparat ceva rau. Te ajuta sa te mentii pe drumul drept in viata.

A patra calitate: La creion nu este important lemnul din exterior, ci mina de grafit din interior. Tot asa, ingrijeste-te de ce se intampla in sufletul tau.

Si, in sfarsit, a cincea calitate: Creionul lasa intotdeauna o urma. Tot asa, sa stii ca tot ce faci in viata va lasa un semn, o urma, asa ca incearca sa fii constient de fiecare fapta a ta.

sursa material: “Like the Flowing River” by Paulo Coelho

Citește și:

foto prima pagina: Unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
3 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.