Setari Cookie-uri

Un ochi pentru un ochi si toata planeta va fi oarba

Aceasta poveste frumoasa poate face o schimbare in viata noastre.

Intr-o zi, un maestru si-a intrebat ucenicii: "De ce tipam atunci cand suntem furiosi? De ce oamenii tipa unul la celalalt atunci cand sunt suparati?"

Ucenicii au stat sa se gandeasca pentru putin timp, apoi unul dintre ei a raspuns: "Pentru ca ne pierdem calmul."

"Dar de ce sa tipi cand cealalta persoana este chiar langa tine? Nu poti doar sa vorbesti cu el normal? De ce sa tipi la persoana de langa tine cand esti suparat?" - a continuat maestrul.

Ucenicii i-au dat mai multe raspunsuri, insa nici unul nu l-a multumit pe intelept. In cele din urma el a continuat: "Cand doi oameni sunt furiosi unul pe altul, inimile lor se distanteaza mult. Pentru a acoperi aceasta distanta dintre ei, ei trebuie sa strige astfel incat sa fie in masura sa se auda. Cu cat sunt mai furiosi cu atat mai tare trebuie sa strige pentru a se auzi prin acea distanta."

Citește și:

Apoi maestrul a intrebat: "Ce se eintampla cand doi oameni se indragostesc? Ei nu tipa unul la altul, insa vorbesc in soapta. De ce? Pentru ca inimile lor sunt apropiate. Distanta dintre ele este foarte mica..."

Si tot el a concluzionat: "Si cand se iubesc foarte mult ce se intampla? Ei nu vorbesc, ei isi soptesc si stau mai aproape unul de altul pentru ca inimile lor bat in acelasi timp. In cele din urma, nici macar nu trebuie sa isi mai sopteasca, doar se uita unul la altul si se inteleg din priviri. Asta se intampla cand doua persoane care se iubesc au inimile apropiate.

Morala povestii: Cand discutati, nu lasati ca inimile voastre sa se separe una de cealalta, nu rostiti cuvinte care sa va indeparteze si mai mult, caci va veni o zi in care distanta va fi atat de mare, incat inimile voastre nu vor mai gasi drumul de intoarcere!

Citește și:

Vizionare placuta


Kudika
6 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.