Setari Cookie-uri

Poveste cu morala: Femeia ratacita in desert

O scurta poveste din care toti avem cate ceva de invatat.

O femeie s-a pierdut in desert; ea ratacea timp de trei zile, fara apa si fara mancare. Nu mai avea putere si ii era teama ca nu se va mai putea deplasa foarte mult... cand, dintr-o data, la cateva sute de pasi in fata ei a vazut un lac.

"Sa fie un lac? Sau asta vede imaginatia mea?" - s-a gandit ea.

Cu ultimele puteri, ea a mers catre lac. Nu era un miraj, era un lac adevarat, mare, cu apa proaspata si racoritoare. Cu toate acestea, in timp ce practic murea de sete ea nu putea sa bea apa. Pur si simplu statea la marginea lacului si se uita la apa.

Un trecator cu o camila si-a facut aparitia; el nu intelegea acest comportament bizar al femeii. El s-a dat jos de pe camila, a mers pana la femeie si a intrebat-o: "De ce nu bei apa? Nu iti fie teama, este apa curata si pura, numai buna de baut."

Femeia se uita la omul batran; in ochii ei se putea citi durerea. "Mor de sete. Dar exista prea multa apa in acest lac pentru a bea. Nu conteaza ce fac, pur si simplu nu pot sa beau... nu o pot bea pe toata."

Citește și:

Batranul a zambit, s-a aplecat si a luat niste apa in mainile lui, spunand: "Femeie, profita de aceasta sansa. Oportunitatea este chiar acum si pe masura ce treci prin viata vei intelege ca nu trebuie sa bei tot lacul pentru a iti potoli setea. Poti lua doar o inghititura... Doar o inghititura mica, apoi alta daca vrei. Concentreaza-te pe fiecare lucru marunt din viata ta si toata anxietatea si frica care te coplesesc vor disparea treptat.

Provoaca-te astazi astfel incat sa te concentrezi doar pe o inghititura. Sincer, despre asta este viata de fapt - mici actiuni pozitive pe care le luam in fiecare moment astfel incat intr-o zi, cand ne vom uita inapoi, toate acestea vor deveni ceva valoros - ceva ce este mult mai bine, mai diferit si mai frumos decat ti-ai imaginat atunci cand ai inceput.

Vizionare placuta


Kudika
7 August 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.