Setari Cookie-uri

Calatoriile ne aduc mult mai multa fericire decat orice bun material

Este dovedit stiintific ca trebuie sa calatoresti pentru a fi fericit.

De ce mergem la mall cu asa entuziasm imediat ce avem cativa bani in portofel? Cu fiecare achizitie noua ne simtim un pic mai fericiti, dar aceasta stare dureaza doar cateva zile.

Este timpul sa nu mai cheltuim atatia bani pe haine si alte produse si sa incercam sa gasim adevarata fericire (sigur exista!).

Se pare ca principalul impediment in calea fericirii este adaptarea. Imediat ce produsul pe care ni l-am cumparat devine obisnuit si nu ne mai bucura, nivelul satisfactiei pe care o simtim scade considerabil si incepem sa cautam alte produse pe care sa le cumapram. Acest proces se repeta tot timpul.

Cu toate acestea, prin cercetarile efectuate la Universitatea Cornell specialistii au gasit o modalitate de a rupe acest ciclu daunator. Profesorul de psihologie Thomas Gilovich a aratat ca experimentam aceeasi crestere a sentimentului de fericire atunci cand cumparam ceva care ne place si atunci cand calatorim. Insa - si aici este cel mai important aspect - cantitatea de fericire pe care noi o simtim cand cumparam ceva scade considerabil in scrut timp, in timp ce amintirile si experientele calatoriilor continua sa ne incarce cu hormonii fericirii pentru mult timp.

Citește și:

Calatoriile, participarea la evenimente speciale, excursiile, invatarea unor noi activitati, chiar si sporturile extreme - toate acestea sunt o sursa ideala de fericire pentru fiecare dintre noi.

Un nou dispozitiv, o noua haina, un nou telefon sau chiar o noua masina vor deveni in cele din urma doar un alt obiect obisnuit pe care il detinem. Pe de alta parte, fiecare noua amintire, devine o adevarata sursa de bucurie care ne va insoti pe drum intreaga viata.

Asadar, dragilor, calatoriti! Calatoriti mult!

foto interior si prima pagina: Jimmy Tran, Shutterstock

inspiratie material: BrighSide

Vizionare placuta


Kudika
20 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.