Setari Cookie-uri

Cum scapam de varfurile despicate?

Trucuri simple pentru a scapa de varfuri despicate.

sursa material: Cosanzene.ro

Toate am avut, avem sau vom avea varfuri despicate. Care este cauza? Cum putem scapa de ele? Cum impiedicam ruperea parului? Avem noi cateva sfaturi rapide si eficiente pentru un par sanatos, hidratat si stralucitor.

De ce avem varfurile despicate?

Varfurile despicate sunt un semn ca parul nostru nu primeste suficiente elemente nutritive si, astfel, devine fragil si uscat. Alte cateva lucruri care cauzeaza uscarea si despicarea firului de par:

- folosirea produselor de aranjat la temperaturi ridicate in mod regulat;

- tratamente chimice precum decolorarea, vopsirea si permanentul;

- tehnici necorespunzatoare pentru descurcarea parului;

- folosirea unui prosop aspru pentru stergerea parului umed;

- produse de par nepotrivite, cu ingrediente care distrug parul;

- expunerea indelungata la soare fara protectie.

Citește și:

Cum scapam de varfurile despicate?

De cele mai multe ori, firul de par se deschide usor la varfuri, insa aceasta despicatura poate urca pe lungimea firului de par. Oricat de mult nu ne-am dori sa auzim acest lucru, nu avem cum sa mai insanatosim parul. Un par despicat, deshidratat si ars este un par mort, care trebuie taiat.

In cazul in care nu il taiem, despicatura va continua sa urce si mai mult pe firul de par, oferind un aspect neingrijit (firul de par va arata cret, uscat si va fi foarte greu de gestionat). Produsele pentru par ne pot ajuta sa ascundem aceasta "problema" temporar insa, o rutina de intretinere a parului - cum ar fi taierea firelor de par la fiecare 6-8 saptamani - este necesara daca ne dorim sa avem un par sanatos, puternic, frumos, stralucitor si fara varfuri despicate.

Cum putem preveni despicarea varfurilor de par?

Citește și:

Iata cateva trucuri simple de care trebuie sa tinem cont pentru a preveni despicarea firelor de par:

- trebuie sa pastram parul hidratat si hranit (ceea ce inseamna ca trebuie sa avem o alimentatie sanatoasa);

- inainte de a folosi instrumente de aranjat parul la cald, trebuie sa aplicam intotdeauna un spray (produs) protector;

- produsele de par pe care le folosim nu trebuie sa contina sulfati sau alcool;

- nu trebuie sa insistam foarte mult cand folosim prosopul de par pentru a elimina excesul de apa din par (fara stoarcere si rasuciri dure);

- cand ne pieptanam parul trebuie sa incepem de la varfuri, urcand treptat catre radacina. Niciodata nu trebuie sa tragem de firul de par. De asemenea, un pieptene cu peri cat mai rari este recomandat pentru o pieptanare corecta.

- trebuie sa ne taiem parul regulat (foarte putin din varfuri) pentru a preveni despicarea varfurilor si pentru a avea un par sanatos.

Citește și:

Parul sanatos si puternic este rezultatul modului in care noi avem grija de el. Unul dintre cei mai importanti factori este reprezentat de o dieta echilibrata (asadar, trebuie sa includem in alimentatia noastra cat mai multe fructe si legume si sa evitam, pe cat posibil, produsele de patiserie, prajelile si mancarurile fast food).

foto prima pagina: Federico Marsicano, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
21 August 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.