Setari Cookie-uri

Nimeni nu mi-a spus ca voi ajunge sa imi urasc sotul

Oamenii mi-au spus multe despre ce inseamna sa ai un copil: vei fi epuizata. Parul iti va cadea si asa mai departe.. insa nimeni nu mi-a spus ca o sa ajung sa imi urasc sotul.

Dupa cateva luni de cand am devenit mama, am avut aceasta problema cu sotul meu: Ce greseala i-am facut? Am gresit cand m-am casatorit cu el? Tot ce am facea era pus in doua categorii: enervant sau foarte enervant. Pur si simplu... IL URAM.

Cand a parcat intr-un loc prea mic pentru masina noastra mi-a fost extraordinar sa ies din masina cu scaunul de masina in brate... m-am enervat. Apoi, dupa ce i-am zis sa stea si el cu bebe pentru 20 de minute doar ca sa ma odihnesc si eu... a venit la mine, m-a trezit si mi-a spus: "Ia-l ca plange. Cred ca ii este foame, alapteaza-l." Am vrut sa tip... insa m-am abtinut.

Cand el dormea toata noaptea cu gura cascata, sforaind de tremurau peretii si eu ma trezeam din ora in ora ca sa stau cu bebe... l-am urat si mai tare. Sunt constienta ca toate aceste situatii nu au fost din vin lui.

Eu eram suparata pe el, el se supara pe mine pentru ca ma supar pe el... Reactiona chiar mai rau decat mine cand ii spuneam ceva. Chiar si atunci cand incercam sa fac o gluma, el o interpreta in mod gresit si, de obicei, toata treaba se termina cu un scandal. Sa intelegeti... aceleasi glume il faceau sa rada in hohote inainte de a avea copilul. Totul era sub control pentru noi. Insa, de data aceasta... oare ce mergea prost?

Citește și:

El nu mai stia care este rolul lui in toata povestea asta. Nu intelegea prin ce trec eu. Nu intelegea ca pentru mine 5 minute de liniste erau mana cereasca. Nu intelegea ca 2 minute sub dus erau lux pentru mine. Asa ca, atunci cand imi intrerupea dusul intrebandu-ma daca poate face pipi, ma apucau dracii si ma gandeam cum m-am putut casatori cu tipul asta.

Oamenii mi-au spus multe despre ce inseamna sa ai un copil: vei fi epuizata. Parul iti va cadea si asa mai departe, insa nimeni nu a mentionat ca il voi uri pe sotul meu... Nimeni nu mi-a spus ca s-ar putea sa imi doresc sa il lovesc cu tigaia in cap cand imi va aduce copilul doar pentru simplul motiv ca plange. Asa ca, lasati-ma sa va spun asta: este posibil sa va urati sotul cand veti avea un copil. Aceasta este povestea noastra, insa ar putea fi si a voastra. Ar putea fi a oricui.

Toate aceste lucruri mi s-au intamplat. Eram atat de obosita incat erau zile in care uitam sa fac dus... sau nici macar nu imi mai pasa. Nu plecam din casa prea mult, iar cand plecam, era doar ca sa merg la supermarket. Prima data cand am iesit din casa m-am simtit ca un om al pesterilor, care nu mai vazuse lumina soarelui de saptamani intregi. Ma simteam incarcata de emotii mai tot timpul. Un simplu cuvant si bomba exploda in orice moment.

Citește și:

Asadar... l-am urat pentru ca nu mai aveam timp sa fac dus. L-am urat pentru ca ma simteam groaznic. L-am urat pentru ca ma consideram urata. L-am urat pentru ca emotiile mele erau prea puternice pentru sufletul meu. L-am urat pentru ca nu mai ieseam din casa. L-am urat pentru ca nu mai vorbeam cu nimeni. L-am urat pentru ca el era singura persoana care stia prin ce treceam. Si, sincer acum, pe cine altcineva sa urasc? Nu mai aveam pe nimeni in jurul meu.

Insa, intr-o zi, toata aceasta ura a disparut. Furtuna emotionala a disparut si am inceput sa vad din nou lucrurile frumoase din viata noastra. Zile, saptamani, poate chiar luni intregi ajunsesem sa regret ca m-am casatorit cu el. Iar, intr-o zi oarecare, nu am mai facut-o. M-am oprit din a imi dori sa ii sparg capul cu o tigaie sau sa ii prind nasul cu o clema de rufe in timp ce doarme pentru ca nu era vorba despre el sau despre casnicia noastra. De fapt, niciodata nu a fost. Era vorba despre o versiune noua a noastra, o versiune cu o dinamica diferita, care includea si o viata noua. Era vorba despre redefinirea noastra ca oameni. Era vorba despre remodelarea relatiei noastre.

Citește și:

Gandurile mele de divort si regretul meu erau o parte din ceea ce se intampla in momentul in care doua vieti se tranforma in trei, atunci cand un cuplu devine o familie, atunci cand lucrurile se schimba...

sursa material: scarymommy.com

foto prima pagina: Peter Bernik, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
6 Septembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.