Setari Cookie-uri

Totul se poate schimba intr-o clipa

Viata nu este oare de o suta de ori prea scurta pentru a ne ingadui luxul de a ne plictisi?

Intr-o zi, un om de afaceri a ajuns pe o insula exotica. Dupa un atac de cord, superiorii lui l-au obligat sa isi ia cateva zile libere. Nu mai avusese un concediu de mai bine de 15 ani.

In timp ce se plimba pe plaja, incercand sa isi scoata din cap problemele profesionale, el a vazut un localnic care statea la umbra intr-un hamac prins de doi palmieri. Parea relaxat si linistit... asa ca barbatul a mers la acel om si l-a intrebat:

"Cum poti sa stai degeaba? Chiar nu ai nimic de facut?"

Omul din hamac: "Si ce ar trebui sa fac?"

Afaceristul: "Priveste in jurul tau. Exista atatea fructe exotice. Culege-le si vinde-le. Vei face multi bani intr-un timp destul de scurt, oameni din lumea intreaga ar manca asa fructe gustoase! Sunt atatea plaje extraordinare, cu priveliste de iti taie respiratia. Cu banii castigati pe fructe ai putea sa cumperi teren si sa construiesti hoteluri. Ai face o avere din turism. Ai castiga miliarde si miliarde."

Citește și:

Omul din hamac: "Si apoi?"

Afaceristul: "Si apoi ai putea sa stai pe plaja linistit... sa te bucuri de soare si de tot ce este in jurul tau."

Omul din hamac: "Dar nu ti se pare ca fix asta fac acum?"

Morala povestii: La sfarsitul zilei, avem nevoie doar de pace sufleteasca. Lucrurile materiale nu conteaza, cel mai mult conteaza sa fim linistiti si impacati cu noi, sa nu fim legati de nimic si sa punem capul pe perna fara sa ne gandim la nimic.

foto prima pagina: Amnartk, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
9 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.