Setari Cookie-uri

Cum mi-am inceput viata de la 0 la varsta de 49 de ani?

Niciodata nu este prea tarziu sa iti urmezi visurile.

Iti este frica sa te apuci de treaba si sa iti schimbi viata doar pentru ca "a trecut timpul?" Eroul acestei povesti incredibile pe care vrem sa o impartasim cu voi demonstreaza ca niciodata nu este prea tarziu pentru a incepe sa iti traiesti viata. La varsta de 49 de ani, Andrew si-a parasit locul de munca, si-a schimbat radical stilul de viata si a devenit student. Patru ani mai tarziu de la aceasta decizie, el si-a indeplinit visul pe care l-a avut o viata intreaga, si anume a primit o diploma in Drept.

Iata povestea lui.

Sora mea a vazut un anunt in ziar despre un post vacant de asistent notar care poate tasta foarte repede, fara sa se uite la tastatura. M-a sunat imediat si mi-a spus: "Stii sa scriif oarte repede si intotdeauna ti-ai dorit sa fii avocat. Incearca... poate ca aceasta este sansa ta!"

Intr-adevar, cand eram tanar, imi doream sa fiu avocat. Insa sa imi schimb stilul de viata cand aveam aproape 50 de ani? Mi se parea foarte ciudat si chiar imi era frica.

Citește și:

Sunt chimist, iar in timp facultatii am lucrat in supermarket. Aceasta profesie m-a ajutat sa ma hranesc si, chiar daca nu eram foarte interesat de acest post, eram fericit ca imi puteam face propriul program. Trebuia sa lucrez cat mai aproape de casa deoarece aveam grija de parintii mei care erau foarte bolnavi.

Dupa 40 de ani, dupa ce mi-am pierdut mama si apoi tatal, am crezut ca imi pot schimba meseria. Pentru prima data am avut timp pentru mine, timp pentru a visa si a face planuri. Insa nu mi-am putut imagina ca as putea face o cariera in jurisprudenta. Pentru ca, la urma urmei, acest tip de munca necesita ani petrecuti la facultatea de drept precum si un examen destul de important. Mi-era teama, eram nesigur pe mine si ma gandeam ca pot arata ridicol printre toti tinerii de la facultate.

Cu toate acestea, am facut pasul. Eu, barbat de 49 de ani, care suferise cateva operatii la articulatii, intru in biroul notarial cu un baston si spun: "Aveti nevoie de un asistent? Angajati-ma! Pot scrie fara sa ma uit la tastatura. Nu sunt avocat, insa am reusit sa castig un proces cu o banca. Cunosc foarte bine legea."

Citește și:

Surprinzator, dar m-am simtit increzator in fortele proprii. Nu aveam mari asteptari salariale, si am spus sincer asta. Viitorul meu sef asculta in liniste, apoi mi-a cerut sa ma supuna unui test: sa tastez un text scurt. Apoi m-a invitat la munca, spunandu-mi: "Salariul tau va fi de 1.400 de lei. Daca ramai alaturi de noi si continui treaba, salariul va mai creste."

A doua zi am devenit asistent. Am fost fericit. Timp de cativa ani am dus o viata dubla: lucram ca asistent, iar in timpul liber invatam pe rupte. M-am abonat la toate revistele online, citeam legi si reglementari. Am citit enorm. Seful meu, care mi-a observat entuziasmul m-a convins sa ma inscriu la Facultatea de Drept. Mi-era teama insa am facut si acest pas. A trecut ceva timp pana le-am spus prietenilor mei ca sunt student din nou. Memoria si concentrarea mea nu mai erau la fel ca in tinerete. Insa, treptat, m-am obisnuit si in trei ani de facultate nu am avut nicio restanta.

Citește și:

Asadar pot spune sincer si fara nicio problema: Poti invata la orice vasta.

Mi-a placut sa invat si am invatat bine. Aveam note mari. Cu toate acestea, cel mai important lucru era faptul ca am avut curajul de a face o alegere. Si eram mandru de mine.

Prietenii mei mi-au spus de nenumarate ori ca schimbarea carierei la 49 de ani necesita o motivatie serioasa si curaj pentru ca la aceasta varsta tot mai multi oameni incep sa se gandeasca la pensionare. Insa pentru mine era invers. Decizia de a imi schimba profesia a fost incredibila: nu mai lucram doar pentru bani.

In doar noua luni de cand am inceput sa lucrez aici, salariul meu a crescut si continua sa creasca la fiecare trei luni. Am terminat facultatea, iar acum ma pregatesc pentru examenul cel mare. Sunt pe deplin multumit de viata mea. Am reusit sa lupt cu frica mea, mi-am depasit complexele psihologice. Am reusit sa imi gasesc adevarata chemare in viata... si sunt in sfarsit fericit!

Citește și:

foto prima pagina: goodluz, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
18 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.