Setari Cookie-uri

O pilda minunata despre ce inseamna sa fii om

Aceasta pilda frumoasa te ajuta sa intelegi mai bine lumea si persoana care esti in realitate.

Iti recomandam sa citesti aceasta parabola scurta - ea te poate ajuta sa te aduca cu picioarele pe Pamant si sa te gandesti la ce conteaza cu adevarat. Ai nevoie de doar doua minute din timpul tau pretios pentru a intelege mai bine viata.

In Japonia, intr-un mic satut traia un samurai batran. Intr-o zi, cand el preda lectia elevilor sai, un tanar razboinic, cunoscut pentru grosolania si cruzimea sa, s-a apropiat de samurai.

Tehnica lui preferata era provocarea: el reusea sa enerveze adversarul, sa il faca atat de indignat, de orbit de furie incat sa accepte provocarea de a lupta, sfarsind insa prin a face cateva greseli care urmau sa ii fie fatale si sa piarda lupta.

Foarte sigur pe el, tanarul razboinic a inceput sa il insulte pe batranel: a aruncat cu pietre in el, l-a scuipat si l-a numit in toate felurile. Samuraiul a ramas foarte calm si pur si simplu si-a continuat lectia, ignorandu-l complet pe oponentul sau.

Citește și:

La sfarsitul zilei, obosit si foarte iritat de situatie, tanarul razboinic a renuntat si a plecat catre casa. Discipolii au fost uimit de rezistanta batranului la atatea insulte urate si l-au intrebat:

"De ce nu ai aceptat provocarea unei lupte? Cu siguranta l-ai fi infrant!"

Samuraiul batran a zambit si a raspuns: "Daca cineva vine la tine cu un dar si tu refuzi sa il accepti... cui apartine darul?"

"Celui care a vrut sa ti-l ofere." - a spus un ucenic.

"Acelasi lucru se aplica si invidiei, urii si cuvintelor nepoliticoase. Atata vreme cat nu le accepti, ele apartin persoanei care le-a purtat in mintea sa."

foto interior si prima pagina: Ninja SS, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.