Setari Cookie-uri

De la sprancene imperfecte la unele perfecte in doar patru pasi simpli

Aceste trucuri foarte simple te vor ajuta sa obtii sprancene PERFECTE.

De cand Cara Delevigne si sprancenele ei au cucerit lumea, toate tinerele isi doresc din nou sprancene frumoase si groase, bine conturate. Bineinteles ca am stat si am tot cautat si nu ne-am lasat pana cand nu am facut un ghid complet al sprancenelor: cum sa obtii sprancene perfecte chiar la tine acasa (fara a cheltui o avere la saloane si la makeup artisti).

Ce ne dorim: sprancene care sa arate cat mai natural (chiar daca am petrecut ore intregi in incercarea de a obtine forma perfecta).

Pasul1: Gaseste forma perfecta a sprancenelor in functie de forma fetei tale

Daca ai o fata rotunda, incearca sa creezi o arcuire cat mai mare. Cauta o forma care urmeaza o linie dreapta trei sferturi din spranceana, urmata de o arcuire. Nu iti pensa niciodata sprancenele pentru o forma rotunjita.

Pentru o fata patrata, iti recomandam o spranceana foarte usor curbata. Evita forma foarte subtire sau rotunda.

Citește și:

Daca ai fata in forma de inima trebuie sa ai o forma rotunda, cu o curbare usoara pentru a crea aspectul de spranceana naturala. Evita forma foarte arcuita.

Pentru fata ovala este recomandata forma usor dreapta (sau in unghi). Aceasta ar trebui sa mearga drept trei sferturi din spranceana, dupa care sa coboare usor.

Pasul 2: Identifica cele trei puncte ale sprancenelor

Pentru a identifica cele trei puncte ale sprancenelor, foloseste "metoda creionului.". Pune un creion intr-o linie dreapta de-a lungul partii laterale a nasului - acesta va fi inceputul (interior) sprancenei. Apoi, pozitioneaza creionul de-a lungul nasului si peste pupila - aici va fi arcuirea sprancenei. Acum, muta creionul astfel incat sa atinga nara si marginea exterioara a ochiului - aceasta zona este sfarsitul sprancenei.

sursa imagini: captura Realleyla, Youtube

Citește și:

Pasul 3: Cum sa pensezi sprancenele?

Cand ai terminat cu materialul teoretic, este timpul sa treci la partea practica. Ia o penseta si incepe sa smulgi firele in exces. Iata cateva sfaturi simple care sa te ajute sa obtii rezultate uimitoare.

1. Asigura-te ca ai o penseta foarte buna.

2. Stai cat mai confortabil si penseaza intotdeauna la lumina naturala.

3. Daca nu suporti durerea, foloseste un cub de gheata peste sprancenele tale (acest truc reduce roseata, umflaturile si te scapa de durere).

4. Fii atenta la fiecare fir de spranceana smuls. Daca iei mai mult decat trebuie, spranceana va deveni foarte subtire. Dupa ce pensezi doua fire, da-te putin inapoi si analizeaza imaginea in ansamblu, evaluand rezultatul.

5. Foloseste o perie speciala pentru a peria sprancenele.

6. Taie firele de spranceana foarte lungi cu o forfecuta de unghii (sau de sprancene).

Citește și:

Pasul 4: Cum sa iti machiezi sprancenele?

Acum sa trecem la cea mai dificila parte (si, probabil, cea mai provocatoare): cum sa umpli sprancenele pentru a parea cat mai groase si mai naturale.

Daca firele de spranceana sunt mai deschise decat culoarea parului, poti incerca sa le vopsesti (pas optional). Nu folosi niciodata farduri (sau creioane) pentru sprancene intr-o nuanta mai inchisa decat cea a parului.

Poti umple sprancenele folosind un creion, un fard pulbere sau o periuta de rimel (in cazul in care cele doua produse iti lipsesc). Fardul pentru sprancene ofera un look destul de natural, in timp ce gelul pentru sprancene este un must have pentru femeile cu sprancene cu fire groase si rebele.

Citește și:

Pasii de baza pentru umplerea sprancenelor:

1. Foloseste o perie pentru a pieptana sprancenele;

2. Cu ajutorul unei pensule cu peri subtiri, oblici si duri ia putin fard si incepe sa umpli golurile libere din sprancene. Fii foarte atenta cu marginile formei naturale a sprancenelor. De asemenea, nu aplica prea mult fard (in special la extremitati).

3. Faca vrei ca forma sprancenelor sa fie mai bine definita, foloseste un corector cat mai aproape de sprancene.

Vizionare placuta


Kudika
20 Octombrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.