Dovleacul rosu este unul dintre cele mai sanatoase alimente specifice toamnei. Nu numai ca este foarte bogat in vitamine, fibre si potasiu, dar este si foarte gustos. Placinta cu dovleac, strudel cu dovleac, dovleac copt – ni se face pofta doar la auzul acestor denumiri de retete. Dar ce ne facem cand vine vorba de curatatul acestui urias portocaliu? Cum procedam? Noi va explicam astazi cum puteti curata cu usurinta un dovleac in doar 6 pasi simpli.

Vrei ochi mai mari? Atunci incearca aceste trucuri!

1. Spala dovleacul cu multa apa pentru a indeparta murdaria de pe suprafata cojii. Daca observi portiuni stricate, indeparteaza-le cu ajutorul unui cutit.

2. Taie dovleacul in portiuni egale, exact asa cum ai proceda cu un pepene. Daca dovleacul prezinta acele mici santuri specifice, poti sa tai feliile de-a lungul lor. In caz contrar, poti cresta cateva linii in coaja dovleacului si apoi sa tai de-a lungul acestora.

3. Foloseste o lingura mare din inox pentru a scoate semintele din dovleac.

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto prima pagina: Yulia Sverdlova, Shutterstock

Sfaturi pentru mirese: Trucuri minunate pentru un par de Cosanzeana
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: