Setari Cookie-uri

Exista CINCI etape ale iubirii, insa multe cupluri se blocheaza la al treilea stadiu

Sa fie el alesul? Oare ai ales barbatul potrivit? De ce simti ca ceva nu este in regula?

"Se pare ca nu ne potrivim." - este cea mai populara fraza ca explicatie care tocmai isi doreste sa incheie relatia. Poate ca ne-am spus acest lucru si noua. Cu toate acestea, multe persoane din jurul tau erau de parere ca erati cuplul perfect. Poate ca si tu ai crezut asta pentru o perioada. Atunci... ce s-a intamplat? De ce s-a ajuns la despartire cand totul mergea atat de bine?

Se pare ca, in sfarsit, am gasit un raspuns la acest fenomen ciudat. Potrivit BrightSide, Jed Diamond, un psiholog celebru, dupa 40 de ani de cercetare a ajuns la concluzia ca majoritatea personaleor isi gasesc adevarata dragoste a vietii lor. Insa, problema este ca nu pot trece cele cinci etape ale dragoste impreuna. Exista cinci etape ale iubirii, insa multi oameni se blocheaza la a treia etapa.

1. Momentul in care te indragostesti

A te indragosti este etapa in care totul se schimba in jurul tau; plutesti pe un nor si esti mai fericit ca niciodata. Acesta este momentul in care te gandesti la toate dorintele si sperantele pe care le ai cu privire la partenerul de cuplu. Persoana draga devine in scurt timp persoana ideala pentru tine. Nu are niciun defect, sti ca va fii intotdeauna in masura sa-ti indeplineasca dorintele si crezi fiecare cuvant pe care il spune. Asadar, crezi in puterea iubirii adevarate si absolut nimeni nu te poate sa iti schimbi parerea.

Citește și:

2. Momentul in care deveniti un cuplu

In aceasta etapa, iubirea devine mai puternica; multe cupluri aleg deja sa locuiasca impreuna. Va cunoasteti mult mai bine, iar prezenta lui va avea un efect asupra tuturor aspectelor din viata ta. Acesta este un moment de unitate si bucurie. La un moment dat, dupa mai multe luni sau ani, pot aparea copiii care vor intari si mai mult legatura dintre voi. Te vei simti protejat si iubit... si cu siguranta vei fi de parere ca ai gasit persoana potrivita pentru tine si ca relatia voastra este scrisa in stele.

3. Momentul deziluziei

Aceasta este perioada in care sperantele incep sa fie intrerupte, in care simti ca sentimentele tale odata disparute, nu se vor mai putea intoarce. Partenerul tau devine previzibil, iar comportamentul lui te enerveaza in atat de multe feluri. Incepi sa simti ca ai nevoie de o pauza de la aceasta relatie si deja te gandesti ca nu este alesul inimii tale. Te gandesti ca nu este cazul sa va torturati amandoi intr-o relatie in care nu a mai ramas nimic.

Citește și:

4. Momentul crearii unei iubiri reale, de durata

Daca inchizi ochi si incerci din rasputeri sa uiti de aceste ganduri negre, este posibil sa treci peste a treia etapa si sa iti continui viata alaturi de aceasta persoana. Mintea ta este eliberata de deziluzii. Incepi sa te gandesti la toate amintirile frumoase create impreuna si iei decizia de a lupta. Persoana care este in fata ta nu este o persoana perfecta, cea pe care tu ti-ai imaginat-o, insa este o persoana reala. Acum este timpul sa treci la etapa finala.

5. Momentul in care folositi puterea a doi oameni pentru a schimba lumea

Acum, ca ati invatat sa treceti peste neintelegeri, probleme si certuri, si ati gasit o legatura puternica, de lunga durata, vei ajunge la concluzie incredibila: ca voi doi, de mana, aveti puterea de a schimba ceva in aceasta lume. Incepeti sa functionati ca un intreg. Ati depasit toate etapele dragostei... si acum poti spune cu mana pe inima ca aceasta persoana este sufletul tau pereche.

Citește și:

foto interior si prima pagina: captura Youtube

Vizionare placuta


Kudika
29 Octombrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.