Setari Cookie-uri

Mitul sotiei-trofeu: e adevarat ca femeile se marita din interes?

Mitul sotiei-trofeu este alimentat de observatia selectiva, care consolideaza stereotipurile sexuale si banalizeaza cariererele femeilor

Foarte multe persoane sunt familiarizate cu mitul sotiei-trofeu, acel stereotip de femeie atragatoare care isi doreste sa se marite mai mult din interes si mai putin din dragoste. Acea femeie care prefera bunastarea si bogatia in schimbul iubirii si atractiei si accepta sa se marite cu un barbat care o apreciaza doar pentru calitatile ei fizice.

Sociologul Elizabeth McClintock de la Universitatea Notre Dame din Indiana sustine ca mitul sotiei-trofeu este alimentat de observatia selectiva, care consolideaza stereotipurile sexuale si banalizeaza cariererele femeilor, scrie eurekalert.com.

In “Frumusete si Status: Iluzia schimbului in alegerea partenerului”, Elizabeth McClintock rezolva paradoxul generat de stereotipul sotiei-trofeu si dovedeste ca foarte multe cupluri se potrivesc atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere economic si social.

Citește și:

Mitul sotiei-trofeu: e adevarat ca femeile se marita din interes?

Folosind, pentru prima data, un esantion reprezentativ la nivel national de cupluri tinere, in care ambii parteneri au fost evaluati cu privire la atractivitatea fizica, McClintock a reusit sa dovedeasca ca exista o potrivire atunci cand vine vorba de atractivitate. Sociologul este de parere ca cercetarea in acest domeniu a ignorat doi factori importanti.

Citeste continuarea pe AndreeaRaicu.ro

foto interior si prima pagina: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
1 Noiembrie 2016
Echipa Kudika

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.