Kudika
8 Noiembrie 2016

Nu am auzit niciodata ceva mai emotionant.

Sunt doar cativa oameni care stiu ca in Brazilia este ilegal sa tii animalele salbatice ca animale de companie. Cu toate acestea, in ciuda interdictiei, un mic pinguin, Dindim, inoata pana pe tarmurile din Brazilia in fiecare an pentru a isi vizita prietenul pe care l-a intalnit in anul 2011.

Natura asa cum nu ati mai vazut-o pana acum!

Intr-o zi, Joao Pereira de Souza, un pescar in varsta de 71 de ani, a gasit un pinguin bolnav pe tarm. Joao a luat acasa pinguinul si l-a ingrijit pana cand si-a revenit complet. I-a pus chiar si nume - Dindim.

Dupa ceva timp, pescarul l-a lasat liber pe Dindim, care a inotat departe, spre o destinatie necunoscuta... insa s-a intors anul urmator sa il vada pe cel care l-a salvat.

Batranul a fost foarte surprins si emotionat sa isi vada din nou micul prieten. Insa ce este si mai emotionant si de-a dreptul incredibil este faptul ca dragutul pinguin isi viziteaza salvatorul in fiecare an.

"Toti au spus ca nu se va mai intoarce, insa el vine inapoi in fiecare an... doar ca sa ma vada." - spune Joao.

Pentru a isi vizita prietenul, pinguinul inoata aproximativ 8.000 de km in fiecare an. El petrecep putin timp cu Joao in Brazilia, dupa care pleaca inapoi catre casa lui din apropierea tarmurilor din Argentina si Chile. Biologii spun ca nu au mai vazut niciodata asa ceva. Probabil, pinguinul crede ca Joao face parte din familie.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.

foto interior si prima pagina: captura Youtube

De la carti la filme: 5 ecranizari de milioane ale povestilor clasice de dragoste

Vizionare placuta

Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor: