Poate ca Dumnezeu are un alt plan pentru tine

Poate ca Dumnezeu are un alt plan pentru tine

Te-ai gandit ca poate Dumnezeu nu iti raspunde pentru ca are un alt plan (mult mai bun) pentru tine?

Dumnezeu este un Dumnezeu cu multa rabdare. Cred ca uneori, in momentele dificile in care inima noastra este plina de durere si simtim ca nu putem duce mai mult, ne concentram atentia asupra modurilor in care Dumnezeu ne-a ajutat sau ne-a igorat... si devenim foarte dezamagiti.

Vedem doar ce nu a facut pentru noi in timp ce noi i-am oferit toata atentia noastra. Si este normal sa gandim asa. Este firesc, este uman. Insa asta nu inseamna ca avem dreptate. Asta nu inseamna ca Dumnezeu ne-a parasit sau ca nu isi tine promisiunile.

Asta inseamna doar ca el ne ajuta in timpul lui, cand vrea el. Nu cand vrem noi.

Este atat de obisnuit sa ne rugam doar in momentele grele, sa ne sprijinim pe el doar atunci cand lucrurile scapa de sub control si sa cerem ajutor, orientare, o directie, o idee despre ce sau cum sa facem.

In cele mai dificile momente ale mele am ajuns la Dumnezeu in speranta unui raspuns clar. M-am rugat ca rugaciunile mele sa fie ascultate. M-am rugat sa imi aduca oamenii dragi inapoi in viata mea, sa scape de suferinta persoanele pe care le iubesc sau sa imi dea un semn si sa imi spuna care este drumul pentru mine. Devine aproape un test.

Rugaciunea este actiunea exterioara a credintei mele, insa uneori nu am credinta cand ma rog. Am doar asteptari.

Insa recent am inteles un lucru: Poate ca Dumnezeu are planuri mai mari pentru noi

M-am rugat sa gasesc dragoste, insa daca mi-ar fi scos atunci in cale o persoana pe care sa o iubesc, nu as mai fi atat de puternica si de independenta.

El asculta fiecare rugaciune. Aude fiecare cuvant pe care buzele noastre il soptesc. Cunoaste gandurile noastre si inimile noastre. El asculta. Dar pur si simplu ne pregateste ceva mai frumos.

Da, uneori nu raspunde rugaciunilor noastre in modul in care noi vrem sa ni se raspunda... si asta pentru ca incearca sa ne apere de durere. Sunt momente in care ne gandim ca nu ne iubeste cand el pregateste un plan frumos pentru noi.

Credeti-ma si eu am trecut prin asta: am crezut ca nimeni nu ma asculta. Stiu cat de greu este sa speri si sa te rogi ca ceva sa se schimbe in viata ta, ca lucrurile sa aiba din nou sens. Dar vreau sa stiti asta: Poate ca rugaciunile voastre sunt fara raspuns pentru ca Dumnezeu iti pregateste ceva mult mai frumos.

Trebuie doar sa ai rabdare.. El nu te va lasa niciodata si nici nu te va parasi vreodata. Aceasta este promisiunea lui. Nu va pleca nicaieri. Asa ca te rog sa ai incredere in el chiar si atunci cand simti ca rugaciunile lui plutesc in neant... chiar si atunci cand simti ca nu te asculta.

El te asculta. El stie de ce ai nevoie... Si iti va arata asta in timp.

foto interior si prima pagina: unsplash.com

Vizionare placuta


Kudika
25 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.


Setari Cookie-uri