Setari Cookie-uri

6 Minciuni subtile pe care ni le spunem noua insine

Minciunile pe care le credem ajung sa se transforme in adevaruri cu care traim.

Nimanui nu ii plac mincinosii. Atunci cand suntem mintiti, suferim cu adevarat. In mod natural, ne simtim tradati si ofensati. Insa adevarul este ca ne inselam pe noi zi de zi, limitandu-ne astfel de la a trai viata pe care o meritam.

Pe BrightSide am gasit un material cu cele mai populare minciuni pe care ni le repetam in fiecare zi. Sa speram ca aceasta lista ne va ajuta sa intelegem cat de daunator este pentru noi acest mod de a gandi.

1. Sunt o victima a trecutului meu

Nu, nu esti o victima a trecutului, ci esti o victima a prezentului din cauza trecutului tau. Desigur, actiunile pe care le-ai facut pana acum te definesc. Insa modelul obsesiv al lucrurilor din trecut si analizarea non stop a ce ai facut si deja a trecut pot duce la si mai multe greseli. Daca ii permiti, trecutul te va bantui. Nu uita: daca te lupti cu trecutul, pierzi prezentul.

Citește și:

2. Sunt prea batran pentru a face asta

Niciodata nu esti prea batran... pentru nimic. Nelson Mandela avea 76 de ani cand a devenit presedinte. Leonardo Da Vinci avea 51 de ani cand a pictat Mona Lisa. Colonelul Sanders a deschis prima franciza KFC la varsta de 61 de ani.

Exista intotdeauna oameni care indeplinesc realizari semnificative cand toate sansele sunt aparent impotriva lor. Atata timp cat de indoiesti si te gandesti ca timpul tau a trecut, ai tendinta sa iti pierzi increderea in tine si capacitatea de a iti realiza potentialul.

Nu uita: niciodata nu esti prea batran sau prea tanar pentru a iti indeplini chemarea.

3. Banii nu trag la mine

Nu te condamna inca de la inceput pentru esecurile de care ai parte. Banii nu ar trebui sa fie obiectivul principal. Cu toate acestea, abandonarea planului nu este o optiune. Tu meriti sa ti se intample tot ce visezi.

Citește și:

Incepe de jos - viseaza la ceva mai mare si mai frumos.

4. Cand voi ajunge acolo unde imi doresc, atunci voi fi fericit

Fericirea nu va veni in momentul in care iti vei atinge scopul. Sentimentul de bucurie si de satisfactie va fi temporar si trecator. Incearca sa te simti fericit fara sa iti pui ultimatumuri inutile.

5. Pot face asta mai tarziu

Aceasta este, probabil, cea mai populara minciuna pe care toti oamenii si-o spun. Problema este ca nu stim niciodata cat de mult timp avem de fapt. S-ar putea sa ne trezim intr-o zi si sa realizam ca nu mai avem timp pentru lucrurile pe care ne-am dorit dintotdeauna sa le facem. Nimeni nu stie ce ne aduce viitorul.

Daca astepti momentul perfect ca totul sa fie in siguranta si sigur, este posibil sa nu poti avea niciodata parte de el.

6. Nimeni nu ma intelege

Asta cred cei mai multi oameni din lume, asa ca nu esti singur. Nu te mai gandi ca nimeni nu te intelege doar pentru ca lumea nu este de acord cu tine. A fi diferit este ceva normal si, uneori, daca asculti o persoana cu o alta opinie poti intelege mai bine ce vrei sa spui.

Citește și:

foto interior si prima pagina: FWStudio, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
27 Noiembrie 2016
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.