Setari Cookie-uri

Te enervezi repede? Atunci citeste asta si ia o decizie!

O pilda cu un mesaj important. Poate face o diferenta in viata ta.

Te superi repede? Se intampla des sa iti pierzi cumpatul? Furia este o forta foarte puternica care poate face mult rau daca nu o gestionezi asa cum trebuie. Cu cuvinte si actiuni, fara a realiza, ajungem sa ranim oameni dragi din viata noastra.

Am gasit o scurta lectie de viata pe care ar fi bine sa ne-o amintim data viitoare cand suntem furiosi - o lectie de viata predata de Buddha care ne inspira sa aducem mai multa intelepciune si mai mult echilibru in viata noastra.

De citit si de dat mai departe.

Intr-o zi, Buddha a ajuns intr-un sat pe care nu il mai vizitase. Un tanar furios si foarte nepoliticos a venit la el si a inceput sa il insulte:

"Cum indraznesti sa ne inveti ce inseamna iertare si intelepciune? Nu ai niciun drept! Esti la fel ca noi! Nu esti decat un fals!"

Buddha nu a fost deranjat de aceste insulte. In schimb, el a intrebat tanarul: "Spune-mi, te rog. Daca cumperi un cadou pentru cineva si acea persoana nu accepta cadoul, cui apartine darul?"

Citește și:

Tanarul a fost surprins sa auda o intrebare atat de ciudata si a raspuns: "Mie... pentru ca eu am cumparat cadoul."

Buddha a zambit si a spus: "Corect! Si la fel este si cu furia ta. Daca esti suparat pe mine si ma insulti, insa eu nu iti accept aceste insulte, furia cade inapoi pe tine. Tu esti singurul care devine nefericit, nu eu. Tot ce faci este sa te ranesti pe tine insuti."

Tanarul se uita foarte confuz.

Buddha a continuat: "Daca vrei sa nu te mai doara, trebuie sa scapi mai intai de furia ta si sa incerci sa transmiti iubire, in schimb. Atunci cand urasti pe altcineva, tu esti cel care devine nefericit. Insa atunci cand iubesti, toata lumea este fericita!"

foto interior si prima pagina: crazystocker, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
16 Ianuarie 2017
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.