Setari Cookie-uri

Care e motivul pentru care e BENEFIC sa gatesti folosind frunze de dafin

Dafinul este originar din Levant si in prezent este cultivat mai ales in regiunile mediteraneene. Medicii din Grecia Antica foloseau mult frunzele si fructele de dafin.

Frunzele de dafin sunt foarte bogate in uleiuri esentiale ce le confera proprietati medicinale miraculoase. In zilele noastre dafinul este recunoscut pentru efectele sale antiseptice, antivirale si bactericide, scrie frunza-verde.ro, conform Publika TV.

Este un remediu eficient impotriva plagilor, aftelor si abceselor dentare, si este considerat un sedativ natural. Infuzia are o actiune benefica asupra sistemului nervos, aducand echilibrul in caz de anxietate sau depresie. Stimuleaza digestia, creste pofta de mancare, combate fermentatia. Este recomandat ca un expectorant foarte pretios in raceli si bronsite. Scade febra si sunt folosit cu succes in combaterea bronsitelor, laringitelor, faringitelor si gripei. De asemenea frunzele de dafin combat:

Digestia grea (atonie digestiva) – Se pune in mancare 1-2 frunze de dafin. Se face tratament naturist cu foi de dafin vreme de o luna cu cate trei frunze de dafin pe zi, mestecate pe stomacul gol, cate una dimineata, la pranz si seara. Cei care au incercat aceasta metoda de fortificare a digestiei cu frunze de dafin spun ca efectele de intarire a digestiei sunt remarcabile.

Citește și:

Citeste continuarea pe Realitatea.net

foto interior si prima pagina: Sunny Forest, Shutterstock

Vizionare placuta


Kudika
20 Ianuarie 2019
Echipa Kudika
Iti place acest articol? Recomanda-l prietenilor:

Ti-a placut acest articol?

Aboneaza-te pe Kudika pentru a primi articole similare.